Data publicării:
ICon Arts 2017 promovează Transilvania
După 14 ani în care a promovat arta contemporană în Sibiu și în împrejurimi, Festivalul ICon Arts se extinde începând de anul viitor în Transilvania. Sighișoara, Sibiu, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav și alte localități din regiune vor găzdui concertele din cadrul Festivalului și cursurile Academiei ICon Arts 2017.
Evenimentul va avea loc în perioada 19-29 iulie 2017. Transilvania va reprezenta și tema ediției de anul viitor.
"Prin ICon Arts Transilvania dorim să abordăm arta contemporană ca expresie a îmbinării tradiției cu avangarda și a meșteșugurilor vechi cu tehnologiile noi. Vom apropia comunități diferite (artiști, vizitatori și localnici) și le vom provoca să interacționeze, să se exploreze reciproc și să se bucure de ceea ce poate fiecare oferi. Am ales pentru aceasta câteva sate din comunele reînsuflețite ale Transilvaniei, una dintre cele mai autentice zone din Europa, unde vom organiza, pe tot parcursul Academiei și Festivalului, evenimente speciale, coordonate în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Experience Transilvania. Vom avea, totodată, și concertele din Sibiu, cu care publicul s-a obișnuit și pe care ne bucurăm să le continuăm și în acest an, dar ne-ar plăcea ca sibienii să ne viziteze în Richiș, Alma Vii, Mălâncrav și Biertan, unde vor avea parte de experiențe diferite și - sperăm noi, foarte plăcute", afimră Sebastian Gheorghiu, director de proiect.
15 ani de ICon Arts
ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele două părţi ale proiectului International Contemporary Arts se completează reciproc. Mergând pe firul ideii "Celebrates!", începând din anul 2014 Festivalul a fost regândit, astfel încât fiecare ediție "ICon Arts" să fie construită în jurul unor personalități importante, pe care să le sărbătorească prin concerte și evenimente speciale. Anul trecut festivalul a sărbătorit 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella ocazie cu care a fost prezentată premiera sibiană a cantatei Catulli Carmina de Carf Orff.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News