ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Document. Inspecția Judiciară cere CSM ca doamna Camelia Bogdan să nu mai ocupe funcția de judecător
Document. Inspecția Judiciară cere CSM ca doamna Camelia Bogdan să nu mai ocupe funcția de judecător
Camelia Bogdan a pierdut definitiv procesul pe care îl intentase GIP și Antenei 3. Înalta Curte a obligat-o pe fosta judecătoare să plătească 10.000 lei lui Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Antenei 3 şi Grupului de Investigaţii Politice.

Prin Decizia nr. 1413 din 28 septembrie 2023, Înalta Curte a respins definitiv o acțiune lipsită de  fundament logic și juridic a Cameliei Bogdan. Supărată pe dezvăluirile referitoare la conflictul de interese în care s-a aflat când a judecat dosarul ICA, fosta judecătoare a dat în judecată ANAF, mai mulți jurnaliști (Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Liviu Alexa), o serie de organizații neguvernamentale (Grupul de Investigații Politice, Fundația FACIAS, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, ANAF-ul, Antena 3 SA, dar și pe Dan Voiculescu și pe notarul Jean Andrei.

Camelia Bogdan a cerut, inițial, să i se plătească, drept daune morale, totalul despăgubirilor pe care le-a stabilit în dosarul ICA și, ulterior, daune morale de 100 milioane Euro. Procesul a început în 2019 și toate instanțele, Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj și, acum, Înalta Curte de Casație și Justiție, au respins toate cererile Cameliei Bogdan.

Tribunalul Cluj, prima instanță care a respins ca nefondată acțiunea Cameliei Bogdan a stabilit că reclamanta însăşi, prin faptele săvârşite, ce au determinat în două rânduri aplicarea unor sancţiuni disciplinare de către CSM, s-a pus singură în situaţia de a fi criticată. Judecătorii au constatat că nu este admisibilă restrângerea dreptului la liberă exprimare, în scopul de a se trece sub tăcere încălcări ale legii ori ale deontologiei în funcţionarea justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?