Ibericul Aaron Cortes, suspendare uriașă pentru trucarea de meciuri. ITIA: A recunoscut 35 de încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf
Aaron Cortes (29 de ani) își poate încheia cariera, după suspendarea uriașă pe care a primit-o din partea ITIA. Pe această perioadă ibericului i se interzice atât să joace, cât și să antreneze.

Jucătorul de tenis spaniol Aaron Cortes (29 de ani) a primit o suspendare de 15 ani în cazul implicării sale în trucarea de meciuri, după ce a recunoscut 35 de încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis, a anunțat Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), într-un comunicat de presă.

”În urma unei investigații amănunțite desfășurate de ITIA și de forțele de ordine, Cortes, care a ajuns în septembrie 2017 pe locul 955 în clasamentul mondial de simplu, cel mai bun din cariera sa, a recunoscut 35 de încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis între 2016 și 2018, inclusiv trucarea rezultatului unor evenimente, acceptarea de bani pentru a trucarea rezultatului unor evenimente, omisiunea de a raporta demersurile de corupție, pariuri pe tenis și oferirea de bani unor oficiali de turneu în schimbul unui wild-card”, se arată în comunicatul menționat.

De asemenea, jucătorul a fost amendat cu 75.000 de dolari, din care 56.250 de dolari cu suspendare.  

Perioada de ineligibilitate a jucătorului a început la 27 martie 2024 și se încheie la miezul nopții de 26 martie 2039. 

15 ani în afara lumii tenisului

Potrivit ITIA, ”în timpul perioadei de ineligibilitate, lui Cortes i se interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Fédération Française de Tennis, Wimbledon și USTA) sau de orice asociație națională”.

ITIA este un organism independent înființat de membrii săi din domeniul tenisului pentru a promova, încuraja, consolida și proteja integritatea tenisului profesionist la nivel mondial.   

Citește și: Trei jucători de tenis suspendați de ITIA pentru trucarea de meciuri. Unul dintre ei, suspendat pe viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel