România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 14 feb, 05:00
Iată simptomele coronavirusului. Ce trebuie să știi
Foto: Agerpres
Coronavirusul este extrem de viral și se răspândește de la om la om prin diferite acțiuni. Dar iată cum vă puteți proteja de virusul ucigaș. 

Coronavirusurile sunt un grup mare de virusuri, frecvente printre animale. În cazuri rare, acestea pot fi transmise de la animale la oameni, conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, scrie CNN. 

Iată ce mai știm despre viruși, dar mai ales despre coronavirus

 

Simptomele: virusurile pot îmbolnăvi oamenii, de obicei cu o boală ușoară până la moderată a tractului respirator superior, similar cu o răceală comună.

Simptomele coronavirusului includ: curgerea nasului, tuse, dureri în gât, eventual o durere de cap și poate o febră, care poate dura câteva zile.

Pentru cei cu un sistem imunitar slăbit, vârstnici și copii, există șanse ca virusul să poată provoca o boală mult mai gravă a tractului respirator, precum o pneumonie sau o bronșită.

Cum se răspândește virusul

 

Când vine vorba de transmiterea virusului, de cele mai multe ori se întâmplă când cineva vine în contact cu secrețiile unei persoane infectate, cum ar fi picăturile din tuse.

În funcție de cât de virulent este virusul, o tuse, un strănut sau o strângere de mână ar putea cauza expunere. Virusul poate fi transmis și prin atingerea a ceva ce a fost atins de o persoană infectată și apoi atingerea gurii, nasului sau a ochilor.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro