Iași, robot pentru neurochirurgie. Premieră medicală
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Managerul spitalului de neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu din Iași ", medicul Lucian Eva, a declarat, la B1 TV, că unitatea spitalicească pe care o conduce a achiziționat un robot de un milion de euro care va realiza operații pe coloană, de maximă precizie.  

"Este un sistem dedicat chirurgiei spinale și se pot realiza cu ajutorul acestuia operații cu o marjă de siguranță de aproape 100%. Studile arată că siguranța în ceea ce privește că implantarea de dispozitive sau șuruburi la nivelul coloanei cu acest aparat depășește 98 %. Este un lucru foarte important având în vedere ce consecințe au erorile în aceste operații.

Achiziționarea acestui aparat, singurul din România, s-a făcut din fondurile Consilului Județean Iași, iar Ministerul Sănătății a reușit recuperarea sumei din fondurile europene. În total au fost cheltuiți și apoi recuperați șapte milioane de euro din care am cumpărat și un microscop 3D de 500.000 de euro de ultimă generație. Spitalul mai deține și un sistem de imagistică de aproximativ un milion de euro dar și alte aparate dedicate acestor intervenții pe coloană și creier",  a explicat managerul de spital.    

VEZI ȘI:

Grav accident rutier. Copii, de urgență, la spital. Scene terifiante

Bărbat, mort la spital din cauza gripei. Prima victimă în 2019


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel