Iaşi: Primarul Chirica vrea să înfiinţeze un Muzeu al Copilăriei
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Primarul Mihai Chirica a anunţat luni că intenţionează să înfiinţeze un Muzeu al Copilăriei într-un imobil din cartierul Păcurari, unde a funcţionat Biblioteca Judeţeană.

Potrivit sursei citate, imobilul are peste 447 metri pătraţi şi un teren de peste 1.000 pătraţi. Deşi acum este o ruină, imobilul va fi reabilitat şi transformat complet.

"În lume nu sunt foarte multe muzee dedicate copiilor, însă vrem să fim partenerii lor. Vrem să le dedicăm un edificiu. Este o clădire istorică în care a funcţionat una din filialele Bibliotecii Judeţene. Imobilul are peste 447 metri pătraţi, are un spaţiu în jur de peste 1.000 pătraţi pe care vrem să îl amenajăm ca un parc rezonabil în care copiii îşi vor găsi locul lor, muzeul lor. Un astfel de muzeu ne poate arăta cum era copilăria unui cetăţean al Iaşiului din secolul XVII - XVIII şi cum este copilăria astăzi. Copilăria este cea mai frumoasă amintire a fiecăruia dintre noi", a declarat primarul Mihai Chirica.

Proiectul înfiinţării Muzeului Copilăriei va trebui să pleacă de plenul Consiliului Local Municipal, în şedinţa de vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel