Data publicării:

Iaşi: Filiala USLIP ameninţă cu proteste dacă MEN nu achită profesorilor din judeţ 5 milioane de lei

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Liderul filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP), Laviniu Lăcustă, susţine că vor fi declanşate noi acţiuni de protest în cazul în care Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) nu va achita 5 milioane de lei profesorilor din jude, care ar fi restanţe pentru plata drepturilor obţinute prin hotărâri judecătoreşti.

'Ministerul Educaţiei Naţionale mai are de achitat către unităţile şcolare din judeţul Iaşi, pentru plata hotărârilor judecătoreşti pe dobânzi, o restanţă de 5 milioane de lei', spune prin intermediul unui comunicat de presă, liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă. Acesta a explicat pentru AGERPRES că vor fi declanşate acţiuni de protest dacă ministerul Educaţiei nu va plăti până la sfârşitul anului sumele reprezentând daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale prevăzute în titlurile executorii, pentru personalul din instituţiile de învăţământ preuninversitar.

'În urma deciziilor luate de instanţă, deşi nu ar fi fost necesare, Ministerul trebuie să acorde diferenţa dintre dobânda penalizatoare şi dobânda remuneratorie. La nivelul judeţului Iaşi vorbim de aproximativ 5 milioane de lei. Aş sfătui ministerul, aşa, prieteneşte, să rezolve urgent problema cu judeţul Iaşi.

Altfel intrăm în alte zone mai puţin amicale. Dacă nu primim aceşti bani până cel târziu la data de 15 decembrie, la începutul lunii ianuarie 2020 vom declanşa acţiuni de protest. Noi cerem să demonstreze că sunt de bună credinţă şi respectă legea şi deciziile judecătoreşti. Noi nu vrem mai mult. Nu vrem ceva în plus. Vrem banii noştri pe care trebuia să îi avem din 2014-2015', a declarat Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iaşi, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel