Iarna începe să semene a iarnă. De mâine vine frigul. Temperaturile scad în toată ţara
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Răcire bruscă de temperatură în toată ţara, începând de mâine.

Nu faceţi uitate hainele groase prin dulapuri şi şifoniere pentru că... iarna se întoarce! Dacă până acum am putut ieşi pe stradă chiar şi într-un trening sau o scurtă de primăvară, Agenţia Naţională de Meteorologie vine cu veşti nu tocmai îmbucurătoare pentru săptămâna care ne stă în faţă.

"Temperaturile vor deveni negative, în general între -9 şi 0 grade. Cele mai scăzute, bineînţeles, vor fi în partea de est a Transilvaniei. Cele mai ridicate, care mai pot depăşi 0 grade, vor fi pe litoral iar în zona capitalei, în general, până la -2 grade săptămâna aceasta, ziua pot fi şi 2-3 grade. Prin urmare, şi mediul care va exista în zona capitalei în zilele care vor urma vor permite ca şi aici să avem ninsoare.

Doar nişte fulguieli sau burniţă până joi. Cerul va fi înnorat toată săptămâna. Iar de joi noaptea spre vineri, sâmbătă, duminică se poate să ningă cam ca iarna, să fie mai consistentă această zăpadă. Însă, atenţie, sunt semnale că după intervalul acesta cu ninsoare este posibil să vină din nou nişte precipitaţii lichide şi atunci să fie zăpada aceasta mai apoasă sau să se ducă destul de repede. Până la sfârşitul săptămânii se mai schimba lucrurile. Important este că pentru a doua jumătate a săptămânii, cam oriunde ne aflăm sau oriunde ne îndreptăm, să ne aşteptăm la episoade de iarnă, prin urmare, şoferii să fie pregătiţi cu cauciucurile de iarnă, pentru că pot întâlni zone unde să fie strat de zăpadă nu doar la munte ci şi în zonele de relief mai joase" avertizează Meda Andrei, meteorolog ANM, în intervenția de la Digi24.

Aşadar, şoferi, fiţi precauţi, aşteptaţi-vă la zăpadă mai ales dacă ajungeţi prin zone de munte! În rest, haine călduroase şi, posibil, umbrele - ne îndeamnă meteorologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel