Iarna ca altădată. Cele mai frumoase imagini - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Încă speri că vom avea o iarnă adevărată, cum de mult nu a mai fost? Dacă ești nostalgic după vremurile de altădată, ți-am pregătit o galerie foto plină de... alb.

Iarna fără zăpadă, măcar de Sărbători, parcă nu are niciun farmec. Nimic nu e mai frumos decât să vezi copiii cum se bat cu bulgări şi râd cu gura până la urechi, în timp ce năsucurile le sunt roşii ca cel al renului Rudolph. Nimic nu face un contrast mai puternic decât fumul care iese pe coşurile caselor cu albul imaculat care îmbracă satele în această perioadă rece. Și, dacă în ultimii ani nu prea am mai avut parte de troiene de zăpadă ca în poveştile bunicilor, putem să ne bucurăm ochii privind la galeria foto pregătită mai sus şi să sperăm că anul acesta ne va aduce mulţi fulgi albi, măcar în preajma Crăciunului. 

Și... o veste bună! Va ninge în curând. Dacă nu ne crezi, vezi ce spun meteorologii, în rândurile de mai jos...

Vine iarna!

 

ANM a emis o informare meteo care intră în vigoare astăzi, la ora 20:00, și este valabilă până sâmbătă, la ora 10:00. Meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, dar și lapoviță și ninsoare. 

”În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.” conform ANM. 

Prognoza specială pentru București, cum va fi vremea

A fost emisă și o prognoză specială pentru București. De vineri, de la ora 08:00, până la ora 10:00, sâmbătă, ”vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade.”

Vremea VINERI, 3 decembrie 2021

Harta ANM mai arată că vineri, în Cluj Napoca, temperatura maximă nu va depăși 3 grade Celsius și vor fi precipitații mixte. Va ploua în toată țara, cu excepția zonei de est, respectiv Constanța și Tulcea, unde maximele vor ajunge chiar și la 16 grade Celsius. În București, maxima va atinge 15 grade Celsius, dar va ploua slab. Sibiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea se vor caracteriza vineri prin ploaie slabă și maxime ce nu vor depăși 6-10 grade Celsius. În Iași, maxima va atinge 9 grade, însă în Botoșani nu va depăși 4. 

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel