Urmărește emisiunea live
Ianukovici a ieșit din ascunzătoare. "Am fost obligat să plec din Ucraina"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Viktor Ianukovici a susținut o conferință de presă în Rusia. A fost prima ieșire publică după fugirea din Ucraina. Politicianul a spus că puterea în Ucraina a fost luată de naţionalişti, fascişti, acei oameni care reprezintă o minoritate a populaţiei Ucrainei.

În continuare, vă prezentăm cele mai importante declarații ale lui Viktor Ianukovici:

"- Am fost forțat să părăsesc Ucraina din cauza amenințărilor la adresa vieții mele și a rudelor mele.

- Așa cum știți, puterea în Ucraina a fost luată de naționaliștii, fasciștii care reprezintă o minoritate a populației. Cum văd eu soluția pentru această criză?

- Soluția pentru ieșirea din criză este aplicarea acordului semnat cu liderii opoziției. Este nevoie de o investigație independentă pentru violențele care au avut loc. Trebuie să alegem calea unei reforme a Constituției. Reforma trebuie să creeze un echilibru.

- Trebuie să aibă loc alegeri prezidențiale în luna decembrie a acestui an și să fie adoptată o nouă Constituție.

- Trebuie să aibă loc o investigație pentru ceea ce s-a întâmplat la Kiev, iar toate armele trebuie să fie predate și eliminate de pe străzi.

- Trebuie să asigurăm o viață normală pentru cetățenii Ucrainei. Nu doar pentru Kiev, ci și pentru celalte regiuni din țară. Ne va fi foarte greu să ieșim din această situație extrem de dificilă. Sunt vremuri tulburi, iar victimele sunt o urmare a crizei politice.

- Susțin organizare unui referendum în Ucraina.

- Va fi foarte dificil să ieșim din această situație. Ucraina e o țară puternică și vom ieși din această criză".

Noile autorităţi ucrainene au emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Ianukovici, pe care parlamentul îl acuză de "ucidere în masa a protestatarilor paşnici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel