"I-am promis că nu-l las la azil". Oana Lis, criticată aspru după ce a cerut bani pentru Viorel: S-a agravat situația. Asta mi-a dat viața peste cap
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Oana Lis
Sursa foto: Facebook Oana Lis
Oana Lis a vorbit despre perioada grea prin care trece și a reacționat față de criticile primite după ce a cerut ajutor financiar pentru tratamentele lui Viorel Lis. 

"Știu că mulți m-au judecat, că trebuia să avem bani strânși. În primul rând, nici nu am avut sume mari de bani. Pe de altă parte, eu sunt o fată de la țară, nu am avut o educație financiară. Eu nu am știut că o să fie atât de greu, poate mă pregăteam altfel. Până nu ai pe cineva în familie bolnav sau nu ești tu bolnav, nu știi cât de greu este, ce provocări sunt, ce cheltuieli sunt. Eu, dacă nu făceam Psihologia, nu puteam să-l susțin pe Viorel. Fac cu el exerciții din cărțile de psihologie, de respirație, pe ridicat stima de sine. Nu știu ce fac alți oameni care nu au sprijin”, a spus Oana Lis, potrivit Spynews.

Trecem printr-o perioadă foarte grea. S-a agravat situația, în sensul că nu mai pot să-l scot din casă, că nu mai e deplasabil. Asta mi-a dat viața peste cap, pentru că e total dependent de mine. E foarte greu, dar în același timp, credința, Dumnezeu îmi dau putere să merg mai departe, a mai spus ea.

"I-am promis că nu-l las la azil"

"Așa cum vă ziceam, azi vă cer ajutorul pentru Vio. I-am promis că voi fi alături de el până în ultima clipă și că nu-l las la azil, asta e cea mai mare frică a lui. Este o persoană lucidă, conștient de el și vrea să stea acasă în patul lui până în ultima clipă.

Problema e că de ceva timp a devenit o persoană cu dizabilităţi cu un handicap locomotor şi nu am ştiut cât de greu e să ai grijă totală de o persoană cu asemenea probleme, nu am ştiut provocările unei persoane cu dizabilităţi, care nu mai poate merge nici la doctor pentru că nu există rampă la bloc și fiind o persoană masivă, nici în 3 oameni nu-l putem căra în brațe, nu am ştiut cât de scumpă e o recuperarea făcută acasă, că trebuie tot felul de creme ptr escare, câte bare de susținere trebuie instalate prin casă, offf, nu ai cum să prevezi la ce boli şi încercări te supune viaţa.

Eu voi lupta în continuare oricum pentru ca el este familia mea. Ştiu că Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă puteţi şi doriți să donați pentru el, pentru recuperare şi o eventuală operație, acesta e contul lui. RO09BRDE445SV75434934450, Lis Viorel. Vă mulțumim anticipat”, a scris Oana Lis pe Facebook.

Viorel Lis, fost primar al Bucureștiului

Viorel Lis a fost primarul Bucureștiului, mai întâi interimar în perioada 16 ianuarie 1997 - 13 noiembrie 1998, după ce Victor Ciorbea a devenit prim-ministru al României, și apoi ales în perioada 13 noiembrie 1998 - 26 iunie 2000. A demisionat apoi din PNȚCD și și-a fondat un partid propriu denumit Partidul Noua Generație. În 2004, a fost candidatul din partea Partidului Noua Generație la postul de primar general la alegerile locale din București, 2004.

Numele lui Viorel Lis a apărut într-un important dosar al Direcției Naționale Anticorupție, din 2005, numit și „Șpaga suedeză". Anchetatorii au pornit investigația după declarația unui manager al companiei suedeze ABB, acuzat de deturnare de fonduri și care a declarat că în 1998 a dat mită de 600.000 de dolari către cinci demnitari români. Printre aceștia și Viorel Lis, bănuit că ar fi primit bani ca să își dea acordul pentru construirea unei centrale electrotermice, scrie presa vremii. Viorel Lis a admis că a făcut o excursie în Suedia pentru a vedea acolo un model de astfel de centrală, dar a negat că a luat luat șpagă. În final, Lis a fost scos de sub urmărirea penală în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel