Data publicării:

I-a fost vândută casa fără să știe. Pățania unui britanic

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay / I-a fost vândută casa fără să știe. Pățania unui britanic
Pixabay / I-a fost vândută casa fără să știe. Pățania unui britanic
Un bărbat din Luton s-a trezit cu întreaga sa casă goală, după ce imobilul a fost vândut fără știrea sa. 

Un bărbat a fost cu adevărat șocat când s-a întors acasa și a găsit locuința fără mobilier, scrie BBC. Se pare că imobilul a fost vândut fără știrea lui. După ce a fost alertat de vecini, reverendul Mike Hall a mers cu mașina spre Luton și a găsit lucrări de construcție în curs și un nou proprietar care a spus că a cumpărat casa.

O investigație a BBC a constatat că identitatea lui Hall a fost furată și folosită pentru a vinde casa și pentru a încasa veniturile. Poliția i-a spus inițial că nu este fraudă, dar acum investighează.

Luminile erau aprinse, deși proprietarul era plecat

Hall, care era departe de proprietate și lucra în nordul Țării Galilor, a spus că a primit un apel de la vecinii săi pe 20 august, spunând că cineva se afla în casă și că toate luminile erau aprinse. În dimineața următoare, a pornit spre casă.

„M-am dus la ușa din față, am încercat cheia mea în ușa din față, nu a funcționat și un bărbat mi-a deschis ușa din față”, a declarat acesta pentru You and Yours de la BBC Radio 4. „L-am împins într-o parte și am intrat pe proprietate. Chiar nu știam ce face acolo. Șocul de a vedea casa complet lăsată fără mobilier, tot mobilierul, covorul, draperiile, totul, era în afara casei”.

Bărbatul a spus că sunt în curs o serie de lucrări de construcție, la care Hall i-a răspuns: „Nu am vândut casa. Aceasta este încă proprietatea mea”.

Hall a sunat la poliție, iar constructorul a plecat și s-a întors cu tatăl noului proprietar, care a spus că a cumpărat casa terasată în iulie, adăugând: „Acum este proprietatea mea”.

„O chestiune civilă”

Hall a spus: „Am încercat apoi să accesăm documentația de carte funciară online pentru a afla al cui nume a apărut...și, de fapt, din 4 august, apărea numele acestui bărbat. La acel moment, poliția a spus: „Ei bine, nu mai putem face nimic aici. Aceasta este o chestiune civilă; trebuie să părăsiți casa și să vă contactați avocații.”

Hall a încercat să contacteze poliția online, dar a primit același răspuns.

„Am fost șocat, după ce am văzut casa în starea în care era, eram oricum într-o stare de șoc, dar apoi să mi se spună de poliție că ei nu cred că s-a comis o infracțiune aici a fost pur și simplu incredibil”, a mai zis reverendul.

BBC l-a pus pe domnul Hall în legătură cu echipa specializată pe fraudă a poliției din Bedfordshire, care a început o anchetă. O purtătoare de cuvânt a spus că nu au existat arestări.

„Vom coopera”

Odată ce casa a fost vândută noului proprietar pentru 131.000 de lire sterline de către persoana care se dădea drept reverendul Hall, noii proprietari au deținut-o în mod legal. Avocații implicați în tranzacția imobiliară au spus că există o investigație a poliției în curs și că nu este oportun să comenteze chestiunea. 

„Vom continua să cooperăm cu poliția și să ne respectăm obligațiile profesionale”, a spus firma, pe care BBC a ales să nu o numească.

Registrul funciar a plătit un total de 3,5 milioane de lire sterline în compensație pentru fraudă anul trecut.

Într-un comunicat al Registrului, se comunica: „Colaborăm cu profesioniști, cum ar fi avocații, și ne bazăm pe aceștia și pe verificările pe care le fac pentru a identifica încercările frauduloase de a uzurpa identitatea proprietarilor de case. În ciuda eforturilor noastre, în fiecare an înregistrăm un număr foarte mic de tranzacții frauduloase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel