Hyunday suspendă producţia maşinilor. Care este motivul
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 02 Martie 2022, 08:38
WhatsApp
Fotografie creată de Hyundai Motor Group, de la Pexels
Compania Hyunday a anunţat că pentru o perioadă va sista producţia de autoturisme. 

Conform oficialilor mărcii, suspendarea producției este cauzată de condițiile de aprovizionare cu semiconductori pentru unitățile de control ale grupului de propulsie. „Monitorizăm îndeaproape situația pentru a lua măsuri prompte și necesare, astfel încât să optimizăm producția în conformitate cu condițiile de aprovizionare”, au menționat reprezentanții de la Hyundai.

De asemenea, Hyundai a făcut un anunț și săptămâna trecută, în care a spus că va suspenda producția și la Ulsan, principala sa uzină sud-coreeană, din 7 aprilie până pe 14 aprilie din cauza problemelor de aprovizionare, scrie autoexpert.md.

La începutul anului, sute de maşini chemate în service 

Compania Hyundai a anunţat rechemarea în service a sute de maşini Santa Fe, din cauza unor probleme care ar apărea la temperaturi scăzute. 

Se pare că display-ul de 12,3 inch ar fi fost realizat folosindu-se rezistențe necorespunzătoare. Asta înseamnă că ceasurile de bord și comenzile ar putea să nu fie lizibile dacă temperaturile exterioare sunt extrem de scăzute. Această eroare de software este catalogată drept „periculoasă” și sporește riscul de producere a accidentelor, scrie promotor.ro.

G Ad:

Problema a fost constatată la 293 de exemplare Hyundai Santa Fe HEV și 421 de modele Santa Fe PHEV. Este vorba despre versiunile cu facelift în cazul ambelor modele. Mașinile au fost fabricate între 25 octombrie și 1 decembrie 2021.

Sute de SUV-uri Renault Arkana, rechemate în service 

Sute de maşini Renault au fost rechemate în service în România. 

„Echipele noastre au constatat că există riscul de pierdere a asistării direcției, însoțit de aprinderea pe tabloul de bord a martorului luminos de direcție asistată. Vă invităm așadar să contactați în cel mai scurt timp un reparator din Rețeaua autorizată Renault din România și să stabiliți o programare în vederea verificării și recalibrării calculatorului de direcție asistată al vehiculului. Intervenția va fi realizată gratuit, costurile fiind acoperite de constructor”, anunță reprezentanții Renault.

În total, ar fi vorba de 556 de maşini. Durata timpului petrecut în service pentru verificarea și recalibrarea calculatorului de direcție asistată este estimată la sub o oră, conform promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro