Hurezeanu sare în apărarea lui Iohannis. Șef CSM: MCV-ul, excesiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Analistul Emil Hurezeanu crede că cei care s-au grăbit să-l critice pe Klaus Iohannis pentru discursul susținut la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să-l lase să fie "un președinte normal". Opinia lui Iohannis că MCV-ul ar trebui ridicat este împărtășită de fostul președinte al CSM, Adrian Bordea.

„Îl înţeleg pe preşedinte care vrea să refacă un ritm de normalitate în felul în care procedează el. Să nu pornim, de fiecare dată, orice ar face, uitându-ne la ceas. 'E de cinci zile preşedinte şi nu a făcut decât asta?'. Lăsaţi-l să fie un preşedinte normal! Nu cumva ne concentrăm prea mult pe ceea ce face sau nu face un preşedinte? Tot timpul neconcentrăm pe sămânţa de scandal!”, a spus, marți seară, Emil Hurezeanu.

Fost șef CSM: MCV-ul excesiv

Președintele Klaus Iohannis este criticat de o parte a presei și de unii politicieni de dreapta pentru că a trasat ca obiectiv principal al justiției ridicarea MCV-ului. Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, l-a contrazis pe șeful statului, arătând că "încă se impune menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, pentru că încă sunt multe obiective care nu sunt finalizate".

La finalul anului trecut, fostul președinte al CSM, Adrian Bordea, declara pentru Digi 24 că România a făcut destule progrese pentru ca această monitorizare să înceteze.

"Sub forma actuală mi se pare că e excesiv, în contextul în care România nu este mult departe de alte state care se pretind a fi mult democratice. Este cert că au fost premieri de state europene cercetaţi dar au rămas nesacţionaţi", a spus Adrian Bordea.

Iohannis, ședință CSM: două propuneri de impact pentru Justiție. Ponta: Le susțin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel