Hurezeanu, lui Iohannis: "Veți fi omul Germaniei?". Răspunsul candidatului ACL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candiatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, evită să spună dacă va fi "omul Germaniei" odată ajuns președinte al României, dar promite că vor intra în mod sigur mai multe investiții ale nemților în România dacă el se instalează la Cotroceni în decembrie.

Jurnalistul Emil Hurezeanu l-a întrebat pe Klaus Iohannis, joi, la Digi24, dacă va fi "omul Germaniei".

"În primul rând, eu voi fi omul românilor. În al doilea rând, voi fi președintele care duce România spre Occident și președintele care vrea parteneriate strategice și cu SUA, și cu NATO și cu UE. Simt că vreau aceste lucruri (...) Ar fi excelent să avem relații comerciale îmbunătățite cu Germania. Dacă ajung președinte o să avem mai multe investiții germane, asta pot să vă promit", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va încerca să atragă mai multe investiții din China decât din Germania, Iohannis a răspuns ferm că preferă capitalul vestic. Asta pentru că, a explicat Iohannis, România are un parteneriat strategic cu SUA, care ne securizează poziția și securitatea.

Liderul liberal a sărit la gâtul lui Ponta pentru că președintele PSD l-a atacat pe Joseph Daul, șeful PPE.

"Avem un candidat Ponta despre care spuneți că șovăie, dar nu șovăie. O să vă spun și de ce. Vedem un premier care când se spune ceva de la Bruxelles se supără, adică cum vin ăia să ne spună ce să facem. Fu vorba de o vizită a d-lui Daul, se trezește dl Ponta vorbind că cei din PPE să nu mai vină să dea indicații. Cine este acest Ponta de are o abordare anti-europeană? (...) Avem un premier care e foarte deranjat dacă cineva din Europa îl critică. Acela care nu e foarte lămurit că trebuie să ne spună americanii ce să facem", a mai declarat Iohannis.

Soluție de avarie: Merkel, implicată în campania prezidențială din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel