Hurezeanu arată ce avantaje are prezidențiabilul Iohannis
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 02 iun 2014, 23:31
WhatsApp
Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat, luni, ipoteza candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale 2014, arătând care ar fi avantajele primarului de Sibiu într-o eventuală cursă pentru Cotroceni. Hurezeanu a opinat că după alegerile europarlamentare formațiunile de dreapta au preluat inițiativa pe scena politică.

„Cred că dreapta, acum, speculează oportun, foarte bine, noua situație creată în teren. Chiar retragerea domnului Antonescu are un cifru strategic deliberat. Apariția dintr-unul dintre borcanele cu leacuri miraculoase a lui Klaus Iohannis se pare că, de această dată, intră în reacții pozitive cu contextul. Sigur că ceilalți au motive de îngrijorare", a declarat Emil Hurezeanu, citat de digi24.ro.

Vezi și: De câți ani se gândește Iohannis la Președinție

El a transmis că edilul Sibiului "nu și-a alterat imaginea de posibil salvator în momente critice".

„Dreapta are acest avantaj al unui prezidențiabil proaspăt, foarte cunoscut și deja cu un portret digerat. E cazul lui Klaus Iohannis, un om care nu și-a alterat imaginea de posibil salvator în momente critice. Care face politică și nu face politică, care e, mai degrabă, perceput ca un administrator", a continuat jurnalistul.

În opinia lui Hurezeanu, Klaus Iohannis răspunde așteptărilor unei bune părți a electoratului, care își dorește la Cotroceni un om din afara sistemului.

„Într-o lume destul de răvășită și de neclară, cu personaje mai mult sau mai puțin erodate, el apare, din când în când, ca un deus ex machina. Asta și este. Nimeni nu prea știe bine de unde vine, ce face, de fapt. În același timp, toată lumea vrea ceva nou. Vrea pe cineva din afara sistemului", a concluzionat Emil Hurezeanu.

Citește și: Iohannis: Îmi doresc să fiu președintele României. Am șanse rezonabile să-l bat pe Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?