Hunter Biden susține că republicanii vor să-l „ucidă”, prin intermediul noului dosar în care a fost inculpat
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a declarat vineri că atacurile pe care le primeşte din partea sectoarelor de dreapta au ca obiectiv final să-l omoare şi să distrugă preşedinţia tatălui său, transmite EFE.

Nu este vorba despre mine. În fond, ceea ce încearcă ei să facă este să mă omoare, ştiind că pentru tatăl meu ar fi o durere mai mare decât ar putea el suporta, a declarat el într-un interviu la Moby Pod, podcast-ul muzicianului american şi prieten al său Moby.

'Ei încearcă în modul cel mai ilegitim, dar raţional, să distrugă o Preşedinţie', a adăugat el.

Hunter Biden a definit astfel campania de hărţuire a cărui ţintă susţine că este din cauza problemelor sale legale şi a dependenţelor de când tatăl său a candidat şi a câştigat alegerile pentru Casa Albă din 2020.

În opinia sa, persoanele din spatele acestei campanii au ca scop ca el să recidiveze şi să consume din nou droguri.

'Au decis că singurul mod în care puteau submina încrederea tatălui meu şi capacitatea lui de a continua campania şi de a merge mai departe - în special după moartea fratelui meu (Beau) - (a fost) să-l facă să creadă că ar putea să-şi piardă fiul pe care tocmai şi-l recuperase de la o moarte aproape sigură, din cauza dependenţei', a insistat el.

Moby şi Hunter Biden s-au cunoscut în cadrul unui program de tratare a dependenţei de droguri şi sunt prieteni de trei ani. Interviul a fost înregistrat înainte de inculparea lui Hunter Biden, pentru a doua oară la nivel federal, când procurorii i-au deschis joi un nou dosar penal pentru evaziune fiscală.

Hunter Biden, în vârsta de 53 de ani, 'a fost implicat într-o stratagemă pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în declaraţiile sale fiscale federale' între 2016 şi 2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta.

El 'a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant în loc să-şi plătească taxele', se arată în documentul citat, în care sunt detaliate nouă capete de acuzare, de la evaziune fiscală la fals în declaraţii.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales pentru un nou mandat la Casa Albă.

Preşedinţia SUA nu a dorit să comenteze vineri noua inculpare, dar a subliniat că preşedintele Biden îşi iubeşte fiul şi este mândru de el.

'Preşedintele a mai spus-o şi va continua să spună că îşi iubeşte fiul şi îl sprijină în timp ce continuă să-şi refacă viaţa. Nu voi spune mai mult decât ceea ce a repetat deja iar şi iar, că este mândru de fiul său', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel