Huiduieli la Wimbledon. Novak Djokovic: "Nu accept asta, m-au lipsit de respect" /video
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Djokovic acuză spectatorii de lipsă de respect după victoria dominantă de 6-3, 6-4, 6-2 împotriva lui Holger Rune, insistând că aceștia l-au huiduit .

Novak Djokovic a acuzat spectatorii de la Wimbledon de lipsă de respect după ce a ajuns pentru a 15-a oară în sferturile de finală la All England Club. Deși a trecut ușor cu o victorie în seturi directe împotriva lui Holger Rune, campionul de 24 de ori la Grand Slam a fost furios, susținând că fanii adversarului său l-au huiduit pe tot parcursul meciului, scrie The Times.

Deși nu a fost o mare competiție pe teren, tensiunea dintre Djokovic și secțiuni ale publicului de pe Terenul Central a făcut ca meciul să fie captivant. Cap de serie numărul 2 din Serbia a fost iritat de cei care scandau prelungit „Rune” și i-a privit fix de mai multe ori pe parcursul celor două ore de joc. Inițial a crezut că sunt huiduieli în direcția sa, înainte ca arbitrul Nico Helwerth să încerce să clarifice situația.

În cele din urmă, scandarea doar l-a motivat pe Djokovic să-și ridice nivelul de joc. El a controlat confortabil meciul și a salvat cele două puncte de break cu care s-a confruntat în timpul victoriei de 6-3, 6-4, 6-2 împotriva lui Rune, cap de serie numărul 15 din Danemarca.

Djokovic a continuat să susțină după meci că a auzit huiduieli din tribune. Într-un interviu incomod pe teren cu Rishi Persad de la BBC, el a profitat de ocazie pentru a se adresa direct detractorilor săi. "Pentru toți fanii care au avut respect și au rămas aici în seara asta, vă mulțumesc din toată inima și apreciez asta. Și pentru toți cei care au ales să-l lipsească de respect pe jucător, în acest caz pe mine, vă doresc o noapte bună. Noapte bună!” a spus Djokovic.

Persad a încercat apoi să detensioneze situația. "Cred că doar comentau despre Rune și nu te lipseau de respect pe tine”, a spus el. Djokovic, însă, nu a fost de acord.

"Nu a fost așa. Nu accept asta, m-au lipsit de respect. Știu că țineau cu Holger, dar asta nu este o scuză pentru a mă huidui. Credeți-mă, sunt în circuit de 20 de ani, cunosc toate trucurile. Mă concentrez pe oamenii respectuoși care plătesc pentru bilet, iubesc tenisul și apreciază jucătorii. Am jucat în medii mult mai ostile. Credeți-mă, nu mă puteți atinge.”

Djokovic s-a calmat până a ajuns la conferința de presă de după meci, aproximativ 90 de minute mai târziu, recunoscând că organizatorii nu prea aveau ce să facă în această situație particulară, deoarece ar fi fost imposibil să evacueze un număr mare de oameni pentru huiduieli. El a recunoscut, de asemenea, că cei care plătesc pentru bilete au "dreptul să susțină în felul în care doresc”.

Cu toate acestea, Djokovic a insistat că unii dintre susținătorii lui Rune au acționat nedrept față de el. "Dacă cineva depășește limita, reacționez.” a spus el. "Asta a fost, practic, ce s-a întâmplat.” a adăugat jucătorul.

Lăsând deoparte problemele cu publicul, Djokovic avansează bine în acest turneu de Grand Slam. La puțin peste o lună după ce a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, este la trei victorii distanță de al 25-lea titlu de Grand Slam la simplu.

Când meciul a început în cele din urmă la ora 19:12, după o lungă așteptare, orice speranță a lui Rune de a obține o surpriză a fost rapid spulberată de un început groaznic. A pierdut primele 12 puncte ale meciului, în timp ce Djokovic s-a distanțat la 3-0 înainte de a câștiga primul set.

Djokovic a arătat semne de disconfort la mijlocul setului secund, atingându-și repetat stomacul. Cauza problemei a devenit clară când a fugit de pe teren în timpul unei schimbări de seturi pentru a merge la toaletă. Acest lucru nu a avut niciun impact asupra jocului său. Deși nu a reușit să fructifice șase puncte de set la serviciul lui Rune la 5-3, a trecut peste acest obstacol și a servit pentru a câștiga al doilea set în jocul următor. Suporterii lui Rune au devenit apoi ținta atenției sale, în timp ce gesticula către ei.

Djokovic a pierdut ocazional echilibrul în setul trei și a alunecat pe terenul umed, care nu a primit nicio rază de soare toată ziua cu acoperișul închis. Totuși, acest lucru nu a avut niciun efect de durată asupra performanței sale, deoarece a trecut linia de sosire pentru a-și asigura un loc în sferturile de finală împotriva australianului Alex de Minaur, miercuri.

"Sunt foarte mulțumit”, a spus Djokovic. "Nu cred că [Rune] a jucat nici pe aproape de cel mai bun nivel al său, să fiu sincer. A fost un început dificil pentru el. A pierdut primele 12 puncte și cred că asta l-a afectat mental. Așteptarea toată ziua pentru a intra pe teren nu este niciodată ușoară. Tensiunea crește și te stresează să intri pe teren.

Din partea mea, cred că am făcut lucrurile bine în momentele importante. Lucrurile ar fi putut arăta diferit dacă aș fi pierdut acele jocuri de serviciu [o referință la cele două puncte de break pe care le-a salvat], dar am fost foarte solid la final și sunt foarte fericit că am trecut în seturi directe. Mă simt grozav pe teren.”, a declarat Djokovic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel