Data actualizării:
Data publicării:

Huidu a făcut, din nou, școala de șoferi. Prima dată a picat: Viteza mi-a plăcut, dar în general, când mergi tare, ești foarte atent. Accidentele se întâmplă când mergi încet

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Șerban Huidu a avut o interdicție privind șofatul, dar a expirat. Doar șase ani nu a avut voie să șofeze. Atât a considerat statul că este „pericol public”. După șase ani, liber la circulație!

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi din octombrie 2011, Șerban Huidu fusese condamnat la patru ani cu suspendare de închisoare. În plus, el primisese interdicţia de a se urca la volan pentru o perioadă de şase ani, interdicție care a expirat pe 7 februarie 2019. 

Șerban Huidu a zis că ar fi putut să conducă și până sentința avea să devină definitivă, dar nu a vrut, astfel încât 12 ani nu a condus. A făcut, din nou, școala de șoferi. Prima dată a picat traseul, apoi a luat.

„Viteza mi-a plăcut, dar în general, când mergi tare, ești foarte atent. Accidentele se întâmplă când mergi încet. Când mergi cu viteză, adrenalina te face să fii focusat și concentrat încât este greu să găsești o eroare umană neapărat.

Eu, după 12 ani, conduc din nou. Am făcut, din nou, școala de șoferi. Am dat examen etc. Prima oară am picat traseul. Când m-am dus să dau sala, m-au întrebat dacă vreau să iau și categoria A. Le-am zis că nu. Nu au fost reticienți în ceea ce mă privește.

Puteam să revin la volan și mai devreme, dar nu am vrut. Puteam să conduc și până sentința a fost definitivă, dar n-am mai condus. Este destul de complicat de condus când treci prin ce treci”, a zis Șerban Huidu.

„A fost un accident la 78km/h, nici măcar la 178km/h”, a mai zis realizatorul TV în cadrul podcastului Fain și simplu cu Mihai Morar.

Șerban Huidu a zis că oricât de pregătit poți să fii la volan, uneori mai este vorba și de soartă. 

În urmă cu câțiva ani, Șerban Huidu a omorât trei oameni într-un eveniment rutier

Amintim că rudele victimelor accidentului spuneau, la acel moment, ca pedeapsa este nedreaptă.

„Nu-mi vine să cred, nu mai avem ce să facem", a spus fiul lui Ştefan Lungu Balog, una dintre victimele accidentului produs de Şerban Huidu.

În Codul Rutier există specificate o serie întreagă de boli care anulează permisul de conducere. Practic, cine suferă de aceste afecţiuni, riscă să rămână pieton, pentru că una dintre condiţiile pentru ca cetăţenii să poată obţine carnetul de conducător auto este să fie apţi din punct de vedere psihic şi medical.

Culmea este că, în schimb, dacă omori oameni în timp ce ești la volan, n-ai interdicții prea multe. Cândva tot revii la volan. 

Din categoria bolilor care anulează permisul de conducere sunt cele din zona aparatului respirator, cei care au probleme cardiace, cei care suferă de diabet sau afecţiuni locomotorii. Codul Rutier interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul şi drogurile să aibă permis valid de conducere. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidaţii ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

Nici cei care au probleme cu vederea nu vor putea şofa decât dacă o acuitate vizuală binoculară, dacă este necesar, cu lentile de corecţie, de cel puţin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel