Huggy Wuggy, jucăria care îți pune în pericol copilul. Unii habar nu au ce cumpără. Atenție! O fetiță a încercat să sară pe geam. Sigur nu vrei asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Huggy Wuggy, jucăria care îți pune în pericol copilul. Unii habar nu au ce cumpără. Atenție! O fetiță a încercat să sară pe geam. Sigur nu vrei asta / Foto: Pixabay
Huggy Wuggy, jucăria care îți pune în pericol copilul. Unii habar nu au ce cumpără. Atenție! O fetiță a încercat să sară pe geam. Sigur nu vrei asta / Foto: Pixabay
Părinți, mare atenție la ce jucării cumpărați copiilor voștri. Nu tot ceea ce este la modă este și bun. Unele jucării vă pot pune copiii în pericol.

Ați auzit de videoclipurile cu Huggy Wuggy? Acest personaj a devenit rapid foarte popular în rândul copiilor de toate vârstele. Totul după ce filmulețele au fost postate pe Youtube și Tiktok, rețele pe care copiii sunt lăsați de multe ori să navigheze nesupravegheați și se uită la tot felul de chestii ciudate, unele chiar periculoase. Dacă ați fi văzut vreodată videoclipurile cu Huggy Wuggy vă asigur că i-ați fi închis telefonul copilului imediat.

Să vă explic de ce spun că este atât de periculos. Huggy Wuggy este un personaj din jocul horror “Poppy Playtime”. În clipurile devenite virale păpușa urmărește și amenință alte personaje, exact ca într-un scenariu de film de groază. Ideea este că acest personaj înfricoșător îi îndeamnă pe copii la gesturi oribile. În videoclip păpușa spune în mod repetitiv anumite lucruri, unele dintre ele putând fi interpretate greșit, mai ales de copiii mici.

„Numele lui este Huggy, Huggy Wuggy. Când te îmbrățișează, nu se mai oprește. Prietenul tău Huggy, Huggy Wuggy. Te va strânge până pocnești”, spune păpușa într-un dintre videoclipuri.

Ce se ascunde în spatele mesajului?

Dacă la prima vedere mesajul vi se pare inofensiv, vă rog să îl analizați mai atent. Versurile sunt scurte și prin repetare sunt ușor reținute de către copii. Nu vi se pare că vorbește despre sugrumare, despre omor? Un copil mic s-ar putea să nu înțeleagă că dacă strângi pe cineva atât de tare încât nu mai poate respira, poți omorî acea persoană. Tocmai din acest motiv, părinții sunt avertizați de către specialiști să ia măsuri dacă observă că cei mici vizionează aceste filmulețe. Nu sunt pentru ei.

Păpușile Huggy Wuggy, peste tot. M-am speriat când băiețelul meu a cerut una

Sunt deja sute de părinți din lumea întreagă care au spus că sunt îngrijorați de aceste mesaje, mărturisind că micuții lor au devenit obsedați de această păpușă. Comercianții au profitat imediat. Le găsești la orice colț și toți copiii le vor. Păpuşa “Huggy Wuggy” este realizată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi și cu dinți subțiri și ascuțiți. În România costă aproximativ 50 de lei, dar prețul poate fi și mai mare, în funcție de dimensiunea păpușii.

Într-o zi, și băiețelul meu de 5 ani m-a rugat să îi cumpăr această jucărie, deși nu a văzut niciodată videoclipurile cu acest personaj. Recunosc că m-am speriat. M-am gândit pentru o secundă nu am fost atentă, că a avut și el acces la acele filmulețe, dar m-am liniștit când am aflat că nu știa despre ce este vorba și că și-o dorește doar pentru că a văzut-o la alți copii. S-a supărat atunci când i-am spus că eu nu cumpăr așa ceva, dar a înțeles atunci când i-am explicat de ce nu sunt pentru el aceste jucării.  Le-am văzut și eu, peste tot, pe stradă, în autobuz, la locurile de joacă. Sunt atât de urâte. Păcat că unii părinți habar nu au ce cumpără. 

O fetiță a încercat să sară pe geam, după ce a văzut video cu Huggy Wuggy

Pentru a vă convinge că chiar nu merită să dați banii pe așa ceva, oricât de mult ar insista copilul dumneavoastră, că sunt la modă, vă voi mai povesti un caz. O mama a povestit pentru Sky News, că după ce copilul ei, în vârstă de 3 ani, a vizionat videoclipurile cu “Huggy Wuggy”, a încercat să sară pe geam. Da, șocant, dar efectul acesta l-a avut asupra micuțului. 

„A ajuns la stadiul în care nu știa diferența dintre realitate și jocuri. A încercat să se cațere pe fereastra dormitorului meu, spunând că va muri și va reveni la viață spunându-mi că asta face Huggy Wuggy”, a declarat mama.

Există mai multe melodii “Huggy Wuggy” cu versuri care instigă la violență și care sunt însoțite de o linie melodică înfricoșătoare, așa că ar trebui să aveți mare grijă la ce se uită copilul dumneavoastră. Insistă că vrea jucăria? Mai bine faceți față unui tantrum în plină stradă, decât să vă treziți apoi cu traume grave pe care nu le veți repara ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel