Hubert Giraud, autorul celebrului hit „Mamy Blue", a murit-VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Francezul Hubert Giraud, autorul celebrului hit „Mamy Blue", cel care a compus pentru o lungă listă de cântăreți renumiți, între care Edith Piaf, dar și Celine Dion, a murit, sâmbătă, la vârsta de 94 de ani, la Montreux, anunță presa franceză.

Succesul său mondial Mamy Blue a fost interpretat, între alții, de Céline Dion, Julio Iglesias, Demis Roussos, Golden Gate Quartet, Joey Starr și Ray Charles.

Este, de asemenea, semnatarul unui alt cântec foarte cunoscut, Sous le ciel de Paris, cântat de Edith Piaf, dar și de Yves Montand, Juliette Greco, Sacha Distel, Mireille Mathieu sau Enrico Macias.

Este autorul și altor melodii celebre, precum Il est mort le soleil, scris pentru Tom Jones, sau Parlez-moi de lui, scris pentru Nicole Croisille.

Cântecele scrise în cei aproape 95 de ani de existență au fost interpretate de Luis Mariano (Que l'amour me pardonne), Fernandel, Bourvil (La Tendresse), Claude François (Pauvre petite fille riche), Sacha Distel, Nana Mouskouri (Ma maison devant la mer), Dalida (Les Gitans), Lara Fabian, Céline Dion (Tellement j'ai d'amour pour toi).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel