Data publicării:

Hub Global, lansat la New York. Guvernul României, printre iniţiatori

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un eveniment prin care a fost lansat Global Hub on the Governance for the SDGs a fost organizat miercuri, la New York, în contextul celei de-a 74-a Adunări Generale a ONU, Guvernul României aflându-se printre iniţiatorii acestui demers, alături de Guvernul Columbiei.

Alegeri prezidentiale 2024

"În contextul celei de-a 74-a Adunări Generale a ONU, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), împreună cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), a organizat, la New York, un eveniment de înalt nivel prin care a fost lansat Global Hub on the Governance for the SDGs. Guvernul României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, se află printre iniţiatorii acestui demers, alături de Guvernul Columbiei. La eveniment a avut o intervenţie, în numele Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici", informează Guvernul într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Teodorovici a declarat în intervenţia sa că începând din 2020 bugetele anuale naţionale vor ţine cont de implementarea celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă.

"Doresc să punctez că Guvernul României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, alături de parteneri din toate segmentele sociale, a pornit o mişcare la nivelul societăţii şi a reuşit să constituie o reţea de mii de oameni dedicaţi dezvoltării durabile. Depunem eforturi să aducem bunăstare pentru fiecare român şi să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Vom fi prezenţi în cadrul activităţilor desfăşurate de Hub-ul Global pe care l-am lansat astăzi. Suntem dispuşi să împărtăşim din experienţa noastră, dar şi să adaptăm la specificul naţional poveştile de succes din alte state", a spus ministrul Finanţelor.

Ce este  Hub Global

Hub-ul lansat miercuri este o iniţiativă care are rolul de a facilita cooperarea interguvernamentală şi schimbul de bune practici pentru implementarea celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030. Prin expertiza OCDE şi PNUD, dar şi din experienţa guvernelor, se va crea un instrument care are rolul să ofere cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte politicile publice din domeniul dezvoltării durabile. Hub-ul include şi o platformă online de cunoaştere ("knowledge platform") care să ofere acces la exemple de succes pentru implementarea Agendei 2030. Mai mult, oferă şi o modalitate de asistenţă pentru asigurarea coerenţei politicilor publice, monitorizării şi evaluării sau bugetării bazate pe rezultate, se mai arată în comunicat.

"România continuă să acţioneze postura de lider regional în promovarea Agendei 2030. În activitatea intensă din ultimii ani am căpătat o importantă experienţă şi am reuşit să stabilim o serie de parteneriate care facilitează cooperarea internaţională în domeniul dezvoltării durabile. Suntem deja la al doilea eveniment de înalt nivel pe care îl organizăm împreună cu OCDE. De asemenea, avem şi alte proiecte în desfăşurare care vor facilita punerea în practică a Strategiei naţionale pentru dezvoltare durabilă, dar şi afirmarea României pe plan internaţional în ceea ce priveşte implementarea Agendei 2030", a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel