Huawei construiește o fabrică în America de Sud
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Huawei Technologies Co Ltd intenţionează să investească în următorii trei ani aproximativ 800 de milioane de dolari în construirea unei fabrici în Brazilia, care va produce atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea externă, a anunţat guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, transmite Reuters.

Investiţia vine pe fondul extinderii prezenţei grupului chinez de telecomunicaţii în America Latină, pentru a contracara problemele din SUA.

Fabrica va avea 1.000 de angajaţi şi va produce probabil telefoane mobile inteligente şi echipamente de telecomunicaţii, pentru a face faţă cererii în urma licitaţiei pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, care ar urma să aibă loc în martie 2020 în Brazilia.

"În funcţie de evoluţia vânzărilor de smartphone-uri pe piaţa locală, Huawei va lua în considerare construirea unei unităţi în Sao Paulo în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat al companiei chineze.

Huawei, care este prezent de 21 de ani pe piaţa din Brazilia, are deja o fabrică în statul Sao Paulo, cu 2.000 de angajaţi, unde se produce echipamente pentru infrastructura de telecomunicaţii.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global.

Pentru piaţa braziliană, Huawei importă dispozitivele din China, dar costurile ar fi mai scăzute dacă le-ar produce pe plan local.

Alţi furnizori globali de echipamente de reţea 5G cu fabrici în statul Sao Paulo sunt Ericsson (Suedia) şi Nokia Oyj (Finlanda). Cele două companii nu au dorit să comenteze intenţia Huawei de a se extinde pe piaţa din Brazilia.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel