Data publicării:

Hrean cu mere, un aperitiv savuros pentru friptură

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Hrean cu mere, un aperitiv savuros pentru friptură. Sursa foto: freepik.com
Hrean cu mere, un aperitiv savuros pentru friptură. Sursa foto: freepik.com
De Paște, poți pregăti nu doar hrean clasic cu carne, ci și hrean cu mere. Acesta este un aperitiv simplu și savuros, care va fi pe placul celor de la masă.

De fapt, tot ce trebuie să faci este să cureți hreanul și merele, să le dai pe răzătoare, să le amesteci și să  le asezonezi. Iar rezultatul va satisface așteptările cu 110%! Mărul dulce-acrișor în combinație cu hreanul iute  va oferi preparatelor din carne o aromă aparte.

Ingrediente:

hrean - 100 grame,

mere - 4 bucăți,

sare - 5 grame.

 

Modul de preparare

 

Hreanul se curăță, se spală, se usucă și se dă prin răzătoarea fină. Spală merele, curăță-le de coajă și cotor. Pulpa merelor se dă prin răzătoarea grosieră.

Salată grecească, la borcan, o gustarea sănătoasă pe care o poți lua cu tine

Se amestecă hreanul cu merele. Se asezonează cu sare. Transferă gustarea într-un bol  și servește-o cu orice fel de carne!

  

Friptura se va topi în gură. Iată cum se face corect  

 

Iată câteva sfaturi pentru a pregăti o friptură perfectă: fragedă, moale și suculentă. Friptura este o mâncare tradițională de paște.  De obicei, se face din carne de miel, dar o poți face din orice alt tip de carne: pui, curcan, vită.

Macrou, copt în sos de soia. Prepară rețeta pentru masa de Florii

Există și diverse metode de gătit: în tigaie, la cuptor, pe grătar. Oricum, o friptură bună ar trebui să fie moale și suculentă. Pentru a fi perfectă, chiar și cele mai simple și banale rețete au câteva secrete.

Bucata de carne trebuie acoperită cu 1 litru de lapte la temperatura camerei. Se adaugă și 2 linguri de  ulei, un cățel de usturoi curățat de coaja și o crenguță de  rozmarin. Se lasă să se odihnească 2 ore și apoi se continuă cu gătirea. O alternativă la lapte este marinarea cu ulei, condimente și ierburi după gust. 

Supă de vinete și năut. un preparat original din bucătăria armeană

Friptură, gătită pe tigaie. Încălzește 3 sau 4 linguri de ulei într-o tigaie. Apoi pune bucata de carne și rumenește-o bine pe toate părțile pentru a etanșa sucul din carne. După aproximativ zece minute, adaugă  un  sos clasic și un praf de sare grunjoasă. Se adaugă un pahar de vin roșu și se continuă gătitul.

Se adaugă apoi 4 linguri de bulion de legume și se acoperă cu un capac lăsând un spațiu mic deschis, astfel încât oala să se poată aerisi. Gătitul trebuie să continue la  foc mic. În medie, durează câteva ore. Verifică din când în când și adaugă  bulion dacă este necesar.

Carne de pui cu ananas, un preparat chinezesc delicios. Rețeta te va cuceri

Friptură, gătită la cuptor. Pentru a fi pregătită în cuptor, carnea  trebuie  frecată cu ulei  și asezonată cu sare și piper. Leagă bucata de carne cu o sfoară și introdu câteva crenguțe de  rozmarin. Carnea se rumenește într-o tigaie antiaderentă cu 3 linguri de  ulei  și un cățel de usturoi cu coajă. 

După ce carnea este aurie, se adaugă un pahar de vin și se mai călește încă 5 minute. În acest moment, transferă carnea în tava de copt, unsă cu ulei. Acoperă carnea cu lichidul din tigaie și dă tava la cuptor. Gătește carnea în cuptor, timp de 50 de minute, la 160°C. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel