Hrănește strugurii cu un îngrășământ ieftin: boabele vor fi mari și dulci
Toți grădinarii știu foarte bine cât de capricioși sunt strugurii.
Dar chiar și grădinarii începători se pot descurca cu această metodă de îngrijire. Strugurii sunt predispuși la numeroase boli, nu le place umiditatea excesivă și seceta și au nevoie de tăierea în timp util a lăstarilor.
Dar această metodă de îngrijire te va răsplăti cu o recoltă bogată. În plus, strugurii vor fi suculenți și dulci la sfârșitul sezonului.
Îngrășământ din pâine neagră pentru castraveți. Vecinii te vor invidia pentru recolta bogată!
Principalul lucru este să nu ratezi momentul: procesează strugurii imediat după apariția mugurilor. În acest sens, trebuie să pregătești o soluție simplă din apă și îngrășământul mineral Nitrophoska.
Se dizolvă două linguri de Nitrophoska în zece litri de apă. Amestecă și pulverizează bine strugurii. Acest pansament de top conține mult azot, fosfor și potasiu. Aceste substanțe vor crește cu siguranță randamentul strugurilor. Boabele vor fi mai mari și mai dulci decât sunt de obicei.
Vezi și: Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune? Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi
Pentru ca toate tufele de căpșuni din grădină să dea o recoltă bogată și dulce, acestea trebuie hrănite corespunzător.
Unul dintre nutrienții principali și de bază pentru tufele de căpșuni este acidul boric! Toate tufele trebuie prelucrate în timpul înfloririi anume cu acest acid.
Grădinarii cu experiență explică ce trebuie să faci. Diluează 0,5 linguriță de pulbere de acid boric în apă fierbinte (o jumătate de cană). Apoi toarnă acest amestec în 10 litri de apă.
Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent
Udă tufele de căpșuni cu această apă. De asemenea, le poți pulveriza frunzele și florile. O astfel de hrănire a tufele de căpșuni este extrem de importantă pentru o recoltă bogată și dulce.
Acidul boric este un îngrășământ unic care rezolvă multe probleme în îngrijirea plantelor cultivate. În concentrație scăzută, acidul acționează ca un nutrient.
Din punct de vedere chimic, acidul boric se numește acid trioxoboric și este utilizat în agricultură și horticultură, fiind un excelent antiseptic și insecticid. În plus, este un foarte bun reglator al acidității solului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News