Liderul sindicatului "oamenilor legii" și-ar fi falsificat diploma de studii
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Președintele sindicatului "oamenilor legi" Pro Lex, Vasile Marica, este licențiat în inginerie și management agroturistic. Aparent. O plângere mai veche a aruncat suspiciunea asupra legalității diplomei de studii superioare. Procurorii au dat NUP (neînceperea urmăriri penale), însă dosarul a luat o turnură spectaculoasă: actele, care l-au scăpat pe sindicalistul Marica, sunt suspectate că ar fi fost falsificate de persoane cercetate într-o altă anchetă.

Vasile Marica a primit un NUP salvator... până-n 2013, când prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul București a dispus, prin rezoluția nr. 879/II -2/ 2013, "infirmarea soluției de neîncepere a urmăririi penale pentru infracțiunea de instigare la fals material în înscrisuri oficiale", scrie enational.ro.

Dosarul a fost deschis, liderul "oamenilor legii" nu a scăpat

Cercetările continuă pentru a verifica dacă liderul de sindicat a frecventat sau nu cursurile Facultății de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității Bioterra. Cel mai important, anchetatorii vor să descopere dacă Vasile Marica a absolvit examenul de licență, în anul 1999.

Unde e diploma?

Procurorii au decis infirmarea NUP-ului după ce au constatat că nu s-a depus la dosar nici originalul și nici măcar o copie legalizată a diplomei, prin care să se dovedească absolvirea examenului de licență susținut în sesiunea 1999 în cadrul Universitatii de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară – Facultatea de Agricultură.

Vor fi audiați atât studenții care au urmat cursurile aceleiași facultăți în perioada 1995-1999, cât și cei care au susținut examenul de licență în 1999. În plângerea penală se susține că Vasile Marica nu a fost la cursuri și nici nu a susținut examenul.

Vasile Marica a declarat că nu are ce comenta, "să-și facă treaba procurorii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel