Hotelul fantomă din Bali - atracţie pentru turişti, chiar şi cu lacătul pus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Există o stațiune în Bali unde curioşii de pretutindeni pot explora împrejurimile unui hotel despre care se crede ca este bântuit.

Hotelul și stațiunea PI Bedugul Taman Rekreasi – altfel cunoscut sub numele de Hotel Ghost Palace – Hotelul fantomă, este acum doar o carcasă de beton care, deși nu și-a deschis niciodată porțile pentru oaspeți, face o afacere destul de mare. Mai multe legende urbane au apărut în jurul dispariției acestui mare hotel și sunt propagate în mod liber de localnici și operatori de turism.

Hotelul în sine este amplasat sus, deasupra câmpurilor de orez din Bedugul și a vederilor sportive ale Gunung Agung, cel mai faimos vulcan din Bali. Intrarea în complex este destul de simplă. De acolo te poți plimba prin complexul abandonat, prin foaiere goale și prin podele de marmură. Peisajul rural deschis din balcoane, este destul de spectaculos și uluitor în golul său singuratic. Natura a început să recupereze acest mastodont de beton și este aproape post-apocaliptic, în aparență.

Sunt zvonuri despre toți muncitorii care au dispărut în aceeași zi, nemaivăzuți niciodată, că fantomele muncitorilor care au murit în timpul construcției ei încă bântuie sălile sale și că proprietarul era atât de corupt încât a fost blestemat și și-a pierdut toți banii. Hotelul se credea a fi finanțat de Tommy Suharto, fiul fostului președinte indonezian Suharto, care a canalizat bani din Indonezia și în cuferele familiei sale. Tommy a navigat pe un val de nepotism și corupție pentru a profita de multe monopoluri deținute de familie, notează asianinspirations.com. Acțiunea sa criminală a devenit atât de deschisă încât nici Curtea Supremă din Jakarta nu le-a putut trece cu vederea și, în ciuda unor recursuri reușite, el a fost în cele din urmă închis pentru fraudă și acuzat de crimă.

Locuri bântuite din România

Şi România are legendele ei când vine vorba de case bântuite, fantome şi spirite neodihnite. Şi nu sunt puţine.

Hotelul Cişmigiu

Trebuie să fi auzit măcar o data piesa celor de la Vama Veche – Hotel Cișmigiu. Versurile cinice ale piesei sunt inspirate dintr-o poveste reală. Locul era folosit drept cămin pentru studenții la Academia de Teatru. La un moment dat, o tânără a decedat în puțul liftului, în urma unui accident stupid. Pasionații de paranormal susțin că fantoma tinerei se află încă în interiorul hotelului, iar uneori se pot auzi țipetele puternice ale acesteia, provenind din casa liftului.

Pădurile trivale

Pădurea Trivale din Pitești este locul mai multor povești de groază legate de mirese. Prima ar fi fost decapitată de propriul tată, iar conacul din pădure rămas în urma familiei ar fi fost bântuit. Ruinele au fost apoi vizitate noaptea de grupuri sataniste care incercau să-I invoce spiritul.

O altă legendă înfricoşătoare, plasată în aceeaşi pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbeşte despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui de ceva vreme acele locuri. Povestea pleacă de la o istorioară macabră care circulă printre taximetriştii piteşteni. Unul dintre ei ar fi dus o miresa la o adresă din apropierea celebrei case bântuite. Pasagera i-ar fi lăsat taximetristului, în loc de bani, propria sa verighetă, rugându-l s-o aştepte. Bărbatul a adormit și s-a trezit în faţa unui bloc de locuinţe din cartierul Trivale. De acolo, in urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o altă tânără care şi-a pierdut soţul chiar în ziua nunţii, într-un accident rutier. Întors la maşină, după aflarea istoriei miresei sinucigaşe, ar fi găsit verigheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în… putrefacţie. Așadar, dacă treceți noaptea prin Pitești, niciodată nu luați ca pasager o mireasă autostopistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel