Hotelul de gheață de la Bâlea Lac revine, după doi ani de pauză
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Hotelul de gheață va fi amenajat din nou la Bâlea, după doi ani de pauză din cauza pandemiei.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, la peste 2000 de metri altitudine, se reia tradiţia Hotelului de gheaţă, după doi ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru al 16-lea sezon în care va fi amenajat acest obiectiv unic în România, tema va fi "Europa", astfel că spaţiile viitorului hotel vor fi decorate în aşa fel încât să trimită la locuri, simboluri sau obiective importante din marile capitale de pe continent, potrivit Rador.

Corespondenta RRA Carmen Vulcan transmite că la Bâlea Lac deja e iarnă veritabilă - azi la prânz stratul de zăpadă măsura 11 centimetri, dar construcţia hotelului va începe doar când grosimea gheţii formate pe Lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Organizatorii speră ca primii oaspeţi să poată fi primiţi înainte de Crăciun. Deja s-au făcut peste 500 de rezervări pentru întregul sezon, iar cei interesaţi sunt mai ales turiştii străini, în principal din Anglia, dar şi din alte ţări europene, de asemenea, din Orientul Mijlociu. Sunt şi câteva zeci de rezervări din România, precizează administratorii, care după sărbători intenţionează să construiască la marginea Lacului Bâlea şi o biserică de gheaţă.

Turiştii care vor să facă drumeţii, sfătuiţi să evite altitudinile de peste 1500 m

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care pleacă în drumeţie pe munte să evite, în această perioadă, altitudini mai mari de 1.500 de metri, unde se înregistrează temperaturi scăzute. În plus, echipamentul adecvat este obligatoriu - spune şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă.

"Turiştii trebuie să ştie să abordeze acum, în această perioadă, traseele care se pot parcurge în timp util pentru a se retrage înapoi pe lumină. Categoria de turşti mai puţin experimentată trebuie să ştie că nu pleacă doar cu mâinile în buzunar. Trebuie să aibă un rucsac în spate, care să conţină haine de schimb, un ceai, o apă. Trebuie să aibă neapărat o lanternă frontală. Surprinşi de întuneric, nu se pot descurca numai cu lumina de pe telefonul mobil", transmite Pivodă, conform Rador. 

25 de turiști salvați

Salvamontiştii din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu au intervenit, vineri seară, pentru recuperarea a 25 de turişti din Valea Bâlii, în Munţii Făgăraş. La altitudini mari este un strat consistent de zăpadă.

"Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Balii. Aceștia erau echipați corespunzător dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari și venirea nopții aceștia au solicitat sprijin.

A intervenit echipa de permanență de la Bâlea Lac. Intervenția este în desfășurare, din fericire niciunul dintre turiști nu are nevoie de îngrijiri medicale. Dorim sa atragem atenția asupra faptului că la altitudini de peste 1800 m este prezent un strat consistent de zăpadă", a transmis Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel