Hotelul care și-ar trage „energie” direct de la Sfinxul din Bucegi. În România poți avea aventură de aventură. Te-ai caza aici? / video
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava
Val Vâlcu a avut o discuție cu sociologul Alfred Bulai despre lipsa de inițiativă a României în ceea ce privește turismul. Cum ar arăta un hotel lângă Sfinxul din Bucegi? Aflăm în rândurile de mai jos.

Mulți specialiști au atras atenția asupra potențialului turistic pe care îl are România, dar care, în lipsa infrastructurii și a politicilor necesare, nu rămâne decât o „teorie frumoasă”.

Una dintre abordările din podcastul „Nod în papură” a privit capacitatea turistică a României care nu pare să exploateze resursele din acest domeniu.

Val Vâlcu a adus aminte de evenimentul care a căpătat tot mai multă amploare în ultimii ani, și anume „fenomenul energetic de pe 28 noiembrie”, care ar avea loc la Sfinxul din Bucegi. Nu au fost puține nici datele din rapoartele Salvamont, care a anunțat numeroase persoane salvate dimprejurul Sfinxului, multe dintre persoanele salvate suferind de hipotermie.

Val Vâlcu: „Știi ce se întâmplă, de câțiva ani, pe 28 noiembrie al fiecărui an? Se adună oamenii, urcă, în ciuda intemperiilor, la Sfinxul din Bucegi unde se întâmplă nu știu ce fenomen energetic. Anul acesta, trei au degerat, înghețați. Restul s-au adăpostit la cabană. S-au dus să fie pe linia energetică pe lângă Sfinx, să bage un deget în priză. Mă gândesc la două lucruri. Dacă e impozitată toată treaba, dacă se impozitează Sfinxul pe „energie”. Iar a doua întrebare e de ce nu exploatăm mitul acesta? Dacă sunt oameni care cred că Sfinxul emană energie pe 28 noimebrie, de ce nu e un hotel cu 1000 de camere pe lângă monument?”

Alfred Bulai: „Noi nu polarizăm aproape nimic din ceea ce am putea valoriza turistic. Din punctul acesta de vedere nu avem cultură managerială în turism și, culmea, eu am zis în mai multe emisiuni acest lucru. Noi nu valorificăm în primul rând Bucureștiul, că turistul merge prima dată în Capitală. După se duce în alte părți, dar București e primul obiectiv.”

Val Vâlcu: „Tu îi etichetezi pe unii că nu îi duce mintea, că ei cred că dacii au făcut tuneluri pe sub Bucegi. Foarte bine, uite taxa de intrare în tunel. Dă trei lei și plimbă-te.”

Alfred Bulai: „Dacă te duci la egipteni, te duce frumos la beduini prin deșert, iar în deșert nu e nimic, e doar deșert. Te duci și te uiți la beduini, te dai cu cămila și te costă o grămadă de bani. Scot bani din nimic. În România poți avea aventură de aventură. Avem multe lucruri care pot fi interesante, mai ales dacă încerci să exploatezi anumite povești.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel