Data publicării:

Hotărâri ”grele” la Primăria lui Nicușor Dan: O piață își schimbă numele ca denumirea pieței să fie dată unei intersecții. ”Bătaie de joc, îţi dai seama!"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au vorbit, la emisiunea Nod în papură, despre dorinţa Primăriei Generale de a schimba denumirea Pieţei Strasbourg din Capitală în piaţa Ronald Reagan, dar şi despre alte astfel de mutări. 

"Cu ce se ocupă Primăria. De mult am vrut să vorbim, e din luna iunie în gestaţie acest proiect de hotărâre, că se iau hotărâri grele. "Schimbarea denumirii din Piaţa Strasbourg în Piaţa Ronald Reagan şi atribuirea denumirii de Piaţa Strasbourg spaţiului public de la intersecţia străzilor Atena şi Alexandru". 

Deci există în Bucureşti o aşa numită Piaţa Strasbourg. Se vrea să i se schimbe numele în Piaţa Ronald Reagan. Şi să mute Piaţa Strasbourg pe Aleea Alexandru colţ cu Atena. Tu vezi vreo noimă în toată asta?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Nu, dar să ştii că pe unde stau eu este strada Compozitorilor, care a devenit Bulevardul 1 mai, apoi iarăşi Compozitorilor, apoi iarăşi 1 mai. Nu mai ştiu cum îi zice acum. Problema e că am avut un fost student care stă într-un bloc unde a trebuit să îşi schimbe buletinul de vreo 4-5 ori, că de la bancă i-au atras atenţia. 

Bătaie de joc, îţi dai seama!", a replicat sociologul Alfred Bulai. 

"De ce nu i-a dat din prima numele de Ronald Reagan spaţiului dintre Aleea Alexandru şi Atena?", a mai întrebat Vâlcu. 

"După 1990 au fost multe debilităţi din astea. Spune-mi şi mie de ce nu le-a plăcut bulevardul Ana Ipătescu. Cred că au crezut că era comunistă sau ceva!", a mai spus Bulai. 

"Cred că au confundat-o cu Ana Pauker. Dar Bulevardul 1 mai intrase în conştiinţa publicului. Eu sunt foarte de acord că Ion Mihalache trebuie să fie comemorat, ca nume de stradă, dar de ce să schimbi 1 mai?", a intervenit Val Vâlcu. 

"În 1994 am avut o bursă în Germania, într-un program. Şi eram şocat de faptul că ăia pe acolo, prin Dresda, aveau în continuare bulevardul Karl Marx. Şi am întrebat un german cum au putut să facă aşa ceva, cu aerul ăsta, de ce nu le-au dărâmat, nu le-au ars. Şi ăla s-a uitat la mine şi m-a întrebat care e problema. Sunt parte din istorie. Dacă mergem la firul ierbii, la istorie, s-ar putea să ai o părere proastă şi despre alţii", a mai punctat Bulai. 

"Ce au făcut postcomuniştii, au făcut înainte comuniştii pe care îi acuzau. Să dai jos statuia lui Petru Groza... Bun, rău, ăla a fost. Nu mai spun de Monumentul Ostaşului Sovietic. Gest de jignire la adresa unora...", a mai spus şi Val Vâlcu. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel