Hossu, Cartel Alfa, avertisment: În februarie, martie, sunt posibile manifestări destul de mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Thirdman, de la Pexels
Fotografie creată de Thirdman, de la Pexels
Ne așteptăm la proteste sindicale în această iarnă? Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", a dezvăluit de ce aspecte depinde răspunsul la această întrebare, la DC News TV. 

Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru DC News dacă "vor fi proteste sindicale în această iarnă - până în martie".

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" consideră că trebuie să luăm în calcul ceea ce se întâmplă la nivelul bugetului de stat pentru 2022.

"Sunt câteva elemente importante acolo legate atât de problematica pensiilor, de problematica salariilor în sectorul bugetar, de problematica politicii în domeniul sectorului economic.", a atras atenția Bogdan Hossu. 

Totuși, Bogdan Hossu consideră că "spre sfârșitul lui februarie-martie e posibil să existe manifestări destul de mari."

Între timp, încă din prima zi a iernii, Sindicatul Europol protestează. Sindicatul Europol a anunțat încă din 1 decembrie că polițiștilor din toată țară li s-a recomandat, ca primă formă de protest, să nu mai dea amenzi, ci doar avertismente. Polițiștii vor ca noul guvern să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017. 

Hossu, despre creșterea salariului minim

Privind creșterea salariului minim, Bogdan Hossu spunea anterior că "e rău că încă nu s-a ajuns la o formulă care să includă cel puțin două elemente importante".

Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", a afirmat că "salariul minim era deja decis 2.550 lei (n.red. brut). E bine că va crește pentru că era într-o scădere." Totuși, spune Bogdan Hossu, "e rău că încă nu s-a ajuns la o formulă care să includă cel puțin două elemente importante, din punctul nostru de vedere."

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" a făcut în continuare referire la "coșul minim pentru trai decent, care să fie o țintă", dar și la "viitoarea directivă legată de salariul minim european."

În ceea ce privește "coșul minim pentru trai decent", Bogdan Hossu a declarat că "astăzi, este 2.750 lei net pentru o persoană. Sunt multe persoane care nu ating această sumă." (Citește mai mult despre acest subiect AICI.)

VEZI ȘI: Plafonarea PENSIILOR, în PNRR. Hossu: A rămas. O PROSTIE! Și-a dat seama și Uniunea Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel