Horst Seehofer, mesaje electorale. Metoda Trump
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ministrul de interne german Horst Seehofer
Ministrul de interne german Horst Seehofer
Horst Seehofer va începe să transmită pe Twitter mesajele pentru electoratul său.

Liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate), Horst Seehofer, a anunţat că intenţionează să înceapă să folosească Twitter-ul pentru a transmite mesajele sale direct către electorat, informează vineri Reuters.

Spre deosebire de preşedintele american Donald Trump, care este un prolific utilizator al reţelei Twitter, politicienii germani nu sunt atât de dornici să fie prezenţi pe social media. Probabil voi începe să scriu pe Twitter la finalul lui august. Acum mă simt nevoit să fac acest lucru întrucât altfel nu voi putea să răspândesc unele adevăruri în rândul cât mai multor oameni, a spus Seehofer (69 de ani), care este şi ministru de interne în guvernul condus de cancelarul Angela Merkel.

Test important în octombrie

Formaţiunea condusă de Horst Seehofer va fi pusă în faţa unui test important în luna octombrie, când în Bavaria au loc alegeri pentru parlamentul regional. Landul Bavaria a fost cel mai expus în faţa valului de migranţi din 2015, când în Germania au intrat aproximativ 1 milion de migranţi şi refugiaţi.

Un sondaj de opinie realizat de Infratest şi publicat joi indică faptul că blocul conservator CDU-CSU este susţinut de 29% din electoratul german, cel mai mic procent de când se realizează acest sondaj. Prin contrast, formaţiunea de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' a ajuns la cel mai ridicat nivel - 17% din intenţiile de vot.

Vezi și: Alegeri în SUA. Amenințarea cea mai puternică, dezvăluită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel