Data actualizării:
Data publicării:

Horoscop 21 decembrie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Cheltuieli multe pentru o zodie, înainte de Sărbători

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Astrologul Daniela Simulescu a transmis cele mai importante previziuni ale zilei pentru zodii.

Pe 21 decembrie, avem Solstițiul de iarnă, când Soarele trece în Semnul Capricornului. Vom trece de la energia greu de stăpânit a Săgetătorului, la cea intransigentă și serioasă a Capricornului. Timp de o lună, putem să începem conversații importante, să facem planuri și să punem bazele unor evenimente mărețe. Este și timpul să acceptăm în mod radical ceea ce merge în viața noastră, dar și ceea ce nu funcționează.

BERBEC

Vorbim foarte mult de partea profesională. Ar fi bine să îţi faci de pe acum toată treaba, să stai liniştit de Sărbători. Relaţiile cu autoritatea sunt foarte importante - fie discuţiile cu şefii, cu părinţii, fie vei fi tu autoritar.

TAUR

Te vei plimba, planifici călătorii, îţi vizitei rudele. Dacă ai examene, te vei preocupa doar de ele.

GEMENI

Iar ai cheltuieli. Lipsă de energie, lipsă de control. Nu vorbi aşa mult, pentru că nu îţi va face bine în perioada următoare.

RAC

Ar fi bine să nu iei decizii fără să te consulţi cu partenerul sau cu oamenii apropiaţi. Trebuie să te duci către ceilalţi, să îi întrebi şi pe ei ce părere au.

LEU

S-ar putea să nu prea vă bucuraţi de muncă proprie. Veţi face ajustări, timp de o lună, şi nu veţi avea timp să vă bucuraţi de sărbători, de familie, de timp liber. 

FECIOARĂ 

Veţi fi foarte fericiţi să petreceţi timp cu copiii, să vă distraţi, să mergeţi la petreceri, să mergeţi la concerte, să mâncaţi ceea ce vă place.

Previziunile integrale, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Ce reprezintă Solstițiul de iarnă?

Solstițiul reprezintă, practic, "soarele nemișcat". Acest eveniment marchează prima zi a iernii astronomice și este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, o consecință a mișcării reale a Pământului în jurul Soarelui, scrie astrosens.ro.

În ziua în care are loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică, în emisfera sudică avem solstițiul de vară. Totodată, Solstițiul se produce când înălțimea Soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sunt minime. Este ziua din an în care lumina zilei are cea mai scurtă durată în emisfera nordică și cea mai lungă durata în cea sudică.

În plus, Soarele parcurge timp de un cercul sferei, numit ecliptică. Atunci când are loc solstițiul de iarnă, Soarele este în emisfera australă a sferei cerești și efectuează mișcarea diurnă cu ecuatorul ceresc, numit și "Tropicul Capricornului".

Referințe și credințe populare despre Solstițiul de iarnă

Potrivit credințelor populare, înflorește și feriga. Cel care este martor la acest fenomen o să aibă noroc în dragoste și spor în casă.

Există și o referință extrem de veche care vorbește despre Solstițiu sau reîntoarcerea soarelui. Vorbim despre Mesopotamia, atunci când sărbătoarea ținea 12 zile și servea ca ajutor pentru zeul Marduk ca să îmblânzească monștrii haosului pentru încă un an.

Nu în ultimul rând, Solstițiului îi sunt închinate numeroase structuri megalitice pe continente precum Europa, Asia, Orientul Mijlociu și cele două Americi. Dacă facem referire la Europa, amintim de construcțiile din piatră mentite să măsoare poziția Soarelui: Stonhenge, Anglia și Newgrange, Irlanda.

Putem vorbi și despre păgâni. Pentru ei, Solstițiul reprezintă noaptea în care Marea Zeiță dădea naștere noului Soare și repornea ciclul anotimpurilor. La data solstițiului, romanii îl sărbătoreau pe Mithras, zeul luminii și pe Saturn, zeul recoltelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel