Horia Teodorescu (PSD Tulcea), reacție după alegerile din 9 iunie: A fost o luptă electorală foarte strânsă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Horia Teodorescu / Foto: Crișan Andreescu
Horia Teodorescu / Foto: Crișan Andreescu
Președintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Care sunt cifrele alegerilor din 9 iunie în județul Tulcea.

Horia Teodorescu, președintele organizației județene a PSD Tulcea, reconfirmat în funcția de șef al Consiliului Județean, a prezentat un bilanț al alegerilor locale din 9 iunie, la nivelul județului, subliniind că a fost ”o luptă electorală foarte strânsă”, dar și ”contondentă”, în special din cauza campaniei făcute de AUR, care a și obținut o primărie importantă.

”Am reușit să trecem destul de bine peste precampanie și campanie, iar votul a fost unul care pe noi ne-a satisfăcut, cei de la PSD. Și spun asta pentru că s-a câștigat președinția Consiliului Județean, de asemenea, am câștigat și un oraș mare, Măcinul.

Au fost și localități pe care le-am pierdut, dar pot să declar că rezultatul obținut în aceste alegeri locale este unul bun pentru noi, cei de la PSD. 

Ca număr de comune sau UAT-uri (n.r. unități administrativ teritoriale), 26 sunt la PSD, 24 la PNL, unul la AUR, aici ne referim la Isaccea.

Este un rezultat bun, a fost o campanie destul de condensată, uneori contondentă și aici mă refer la celelalte partide, în special AUR, care a avut o altfel de campanie, una care, din punctul meu de vedere, nu este una tocmai cea mai potrivită, dar probabil că asta a fost strategia de campanie și o luăm ca atare”, a declarat Horia Teodorescu, președintele organizației PSD Tulcea, într-o conferință de presă.

Teodorescu: A fost o luptă electorală foarte strânsă

În ceea ce privește cifrele obținute de PSD la alegerile din 9 iunie, Teodorescu, care a obținut un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, a afirmat că ”în mare”, ”la președinția CJ, ca și candidat, am luat 34.281 de voturi, candidatul PNL 26.968 de voturi, Zaharcu 14.988 de voturi, cifrele sunt provizorii.

La Consiliul Județean, PSD a luat aproape 34.000 de voturi, 28.500 PNL și 13.600 AUR. Dau cifrele rotunde, intenționat. (...). La primărie, Dragoș Simion, în situația de față (n.r. organizația a cerut renumărarea voturilor pentru alegerea primarului municipiului Tulcea), 9.273 de voturi, iar Ilie Ștefan, primarul în funcție, 10.331 de voturi, astea sunt datele pe care le avem acum. Dacă vă uitați, sunt doar o mie și câteva de voturi diferență, a fost o luptă electorală foarte strânsă.

La Consiliul Local, PSD are 9.100 de voturi, PNL 6.920, iar AUR, 4.409 voturi”, a declarat Horia Teodorescu, precizând că ”dacă acest proces electoral va fi reluat sau dacă numărătoarea va fi reluată, datele exacte și finale le vom avea zilele viitoare”.

De asemenea, președintele CJ, reconfirmat în această funcție, a ținut să le mulțumească celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat, subliniind că ”vreau să îi asigur că tot ce am început și tot ceea ce avem în derulare, ca investiții, se vor termina, ceea ce am promis în această campanie, punctele din oferta mea electorală, vor fi împlinite în acești  patru ani. Da, vreau să dezvoltăm în continuare județul și municipiul Tulcea, vreau să aducem investiții noi, vreau să dezvoltăm viața socială din municipiul Tulcea și din județ”, a mai spus Horia Teodorescu.

Citește și: PSD Tulcea vrea renumărarea voturilor pentru primăria Tulcea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel