Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea, despre eforturile pentru protejarea Deltei Dunării: Trebuie lăsate disputele și interesele meschine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ. Sursa foto: Captură Youtube Ciprian Nicolae
Fotografie cu rol ilustrativ. Sursa foto: Captură Youtube Ciprian Nicolae
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a explicat măsurile care au fost luate pentru protejarea biosferei dar și a activităților economice din Delta Dunării.

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea  a subliniat unele aspecte și acțiuni care au fost luate pentru a reuși o mai bună protejare a biosferei Deltei Dunării, acțiuni care au fost luate în sinergie cu activitățile operatorilor economici ai regiunii.

”Din ceea ce văd eu, acțiunea Guvernatorului rezervației biosferei este de a face puțină ordine în ceea ce înseamnă activitate turistică, activitate sportivă, deplasare, bărci și multe altele. S-a trecut la o încercare de a crea o disciplină în zona de transporturi: accesul șalupelor, disciplina taxelor de a intra într-o zonă protejată așa cum este Delta Dunării. 

Toate aceste disciplinări, inclusiv restricțiile pe perioadele de pescuit, au fost luate într-o discuție cu toți agenții economici care operează în Delta Dunării astfel încât această îmbinare dintre măsuri - viața economică - om să nu afecteze niciuna din părți. Discutăm atât de zona de mediu care trebuie păstrată și conservată, discutăm de omul care trebuie să aibă și el activitățile sale economice dar care să nu impacteze asupra mediului.

Delta este un corp viu care trebuie tratat cu atenție. Este foarte sensibil. Trebuie păstrată fără tratamente invazive, fără o mână forte. Ea trebuie păstrată cu grijă pentru că este ca un pui de găină mic care trebuie cocoloșit. Guvernatorul funcției din momentul de față este unul care s-a născut și a trăit în Delta Dunării și, cred eu, un băiat determinat și hotărât, iar prin acțiunile pe care le face va lăsa ceva benefic în urmă pentru pentru rezervație, biosferă, populație. Trebuie lăsate disputele și interesele meschine pe care unii ar gândi că le-ar putea face în zona Deltei Dunării”, a declarat Horia Teoderescu, președintele CJ Tulcea, la DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel