Horia Teodorescu, preşedinte CJ Tulcea: Dacă acum 15 ani nimeni nu credea că podul peste Dunăre va deveni realitate, iată că astăzi această investiție a căpătat o formă finală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit vizita unei delegații guvernamentale compusă din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremier al României, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Echipa guvernamentală s-a deplasat pe podul care face legătura dintre județele Tulcea și Brăila și a discutat cu reprezentanții antreprenorilor cu privire la termenele de finalizare a lucrărilor.

Astfel, la fața locului a fost amenajat și un set de panouri în care erau prevăzute graficele de execuție a lucrărilor ce urmează a fi finalizate în următoarele luni.

„Cu toții vedem că este o lucrare impresionată, este pentru prima oară, cred, când în România modernă se construiește așa ceva, e unul dintre proiecte importante în Europa în acest moment. Nu sunt pesimist din fire, îmi doresc ca acest grafic să fie și pus în practică. (…) Compania aceasta este una dintre cele mai mari companii care își desfășoară activitatea în România, au multe proiecte în România, în continuare își doresc să aibă proiecte în țara noastră pe infrastructură“, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Astfel, conform celor declarate de oficialul guvernamental, podul va trebui să fie dat în circulație la finalul acestui an (pe anumite variante), urmând ca anul viitor să fie dat în deschis și drumul expres Galați – Brăila, descărcarea de pe pod urmând a fi făcută pe noul tronson.

În cadrul întâlnirii, ministrul Sorin Grindeanu a insistat asupra contribuției județului Tulcea, respectiv a Consiliului Județean Tulcea, la realizarea unui deziderat de peste trei decenii al tulcenilor, și anume finanțarea podului (și) cu surse alocate prin mecanismul financiar Investiții Teritoriale Integrate, un instrument de plată al Uniunii Europene direcționat spre județul nostru.

În replică, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat și aportul avut de Sorin Grindeanu la implementarea acestui proiect major pentru România.

„În urma discuțiilor purtate azi, înțeleg că în luna decembrie vor trece primele mașini pe acest pod, iar eu îmi exprim speranța că va fi așa. Dacă acum 10 – 15 ani nimeni nu credea în această investiție, iată că ea a căpătat formă finală, iar podul de peste Dunăre va duce la o dezvoltare a zonei, a Dobrogei, pot spune chiar a României, dar extrapolez și iau în considerare legăturile cu portul Constanța, cu trecerea Isaccea - Orlovka, legătura cu Ucraina etc“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

A fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea

Astăzi, începând cu ora 15.00, după vizita pe șantierul podului de peste Dunăre, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a însoțit delegația guvernamentală formată din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, la sediul Primăriei Isaccea, acolo unde a fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

Această investiție presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura suportul tehnic necesar.

Este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare, pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal și asigură o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea, un lucru esențial în contextual actual. 

„Astăzi se rezolvă o mare problemă a localității Isaccea, iar domnul primar al orașului Isaccea a tot insistat în ultimul timp în soluționarea acestei probleme. Faptul că sunteți cu toții aici, ne dă speranțe că lucrările se mișcă în direcția bună la Tulcea“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel