Horia Teodorescu pledează pentru „acțiuni de bun simț“ pentru reducerea consumului de energie: Trebuie să facem acest efort. UE ne oferă foarte multe oportunități
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre consumul de energie.

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a pledat pentru acțiuni de bun simț în vederea reducerii consumului de energie:

„Comisia Europeană ne recomandă să scădem consumul în instituțiile publice. Ce faceți, concret, la Consiliul Județean, câte grade vor fi în birouri în această iarnă?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Vreau să vorbesc cu colegii mei și cu cei care sunt în zona de întreținere a clădirilor administrative. Într-adevăr, și noi trebuie să facem acest efort, să încercăm să diminuăm consumul energetic, în primul rând dintr-o oarecare risipă. Noi eram învățați să avem peste tot 24-26 de grade și să avem becuri peste tot, că de aceea sunt becuri. Cred că niște acțiuni de bun simț, până la urmă, pot diminua cu procente importante consumul de energie în clădirile administrative.

Trebuie să facem lucrul acesta, o să facem un plan de acțiuni, un grup de lucru care să urmărească și vedem, de la factură la factură, cât de harnici am fost în sensul de a diminua acesta consumuri. Uneori este o energie consumată nici măcar din necesitate, ci doar din indolență și din modul nostru de a fi. Neavând vreodată restricții în acest sens, probabil că așa ne-am învățat. Așa cum orice învăț are și dezvăț, trebuie să ne ordonăm traseul în viața asta. Astea sunt vremurile pe care le trăim și dacă există o solicitare în acest sens, cred că acțiunile de bun simț își au locul aici“, a spus Horia Teodorescu.

„Pe acoperișul clădirii ar putea fi montate panouri fotovoltaice“, a adăugat Val Vâlcu.

„Da, dar nu numai pe clădirea Consiliului Județean, ci pe toate clădirile instituțiilor subordonate Consiliului Județean. Chiar acum suntem în lucru să dezvoltăm proiectul ăsta pentru a reda o stabilitate și o liniște în ceea ce înseamnă cheltuielile pe energie și căldură. Este un proiect în derulare, pe finanțare europeană. Sunt oportunități și e foarte bine că s-au deschis aceste linii care să dea posibilitatea autorităților locale, oricare ar fi ele, prin clădirile pe care le au, să poată să completeze cu energie.

Sunt niște cheltuieli extraordinar de importante dacă ne referim la totalul acestora pe administrație județeană. Aceste proiecte vin extraordinar de bine, ținând cont de vremurile pe care le trăim, astfel încât să ne putem produce energia proprie, să diminuăm cheltuielile și să venim în sprijinul României, prin soluțiile pe care le adoptăm noi. Este o urgență și o necesitate“, a conchis, la DC News, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Podul care va duce la o dezvoltare a României. Horia Teodorescu: Nu cred că există om în țara asta care să nu rămână impresionat

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit, luni, vizita unei delegații guvernamentale compusă din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremier al României, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. Echipa guvernamentală s-a deplasat pe podul care face legătura dintre județele Tulcea și Brăila.

„Bătălia noastră, în momentul de față, este pentru a finaliza investițiile pe care le avem în derulare, lăsând în plan secund investițiile noi. Încercăm să dăm județului fața pe care o merită. Ieri, a fost prima dată când s-a trecut podul de pe un mal pe celălalt, pe jos de această dată. Nu cred că există om în țara asta care să nu rămână impresionat și chiar aș dori ca, atunci când se va deschide, foarte mulți oameni să aibă acces, chiar pe lateralele podului, pentru a vedea. Doar acolo îți dai seama de dimensiune”, a spus Horia Teodorescu, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel