Horia Tecău, total dezamăgit: Este trist
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Horia Tecău a declarat, luni seară, că anul acesta mai mult ca oricând dorește să câștige, alături de coechipierul său, Florin Mergea, trofeul pus în joc la dublu în turneul BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP).

Anul acesta avem nevoie de acest trofeu. Venim după o perioadă în care nu am câștigat multe meciuri, este important și pentru mine, și pentru Florin, să revenim la forma aceea de a câștiga meciuri și o putem face chiar acasă. Am câștigat aici de trei ori, îmi place să joc acasă, mingile sunt cele cu care ne antrenăm, zgura e cea de acasă, publicul e al nostru, toate lucrurile sunt în favoarea noastră. Ne dorim să ieșim din această perioadă în care nu am câștigat prea multe meciuri chiar dacă jocul nostru a fost bun, am făcut niște meciuri destul de bune, dar e important să începem aici cu o victorie, miercuri, a spus Tecău, care a participat la deschiderea magazinului Marina Yachting, din cadrul unui complex comercial din București.

El a precizat că se cunoaște bine cu coechipierul său, alături de care a jucat în multe competiții, iar turneul de la București este extrem de util în perspectiva participării la JO de la Rio.

Noi am petrecut ani de zile împreună, am petrecut câteva săptămâni chiar în acest an mai mult decât o facem de obicei, pentru că obiectivul nostru pentru acest an este unul foarte important. Ne dorim să jucăm mai mult timp împreună, să ne cunoaștem, la fiecare antrenament găsim lucruri noi, îi avem alături pe Andrei Pavel, pe Victor Crivoi, care ne ajută cu experiența lor și construim această echipă. Mai avem câteva luni până la Olimpiadă, sperăm ca până atunci să punem lucrurile la punct ca să avem cea mai bună formă acolo, a menționat Tecău.

De asemenea, el și-a exprimat regretul pentru faptul că anul acesta va fi și ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy.

Este trist să fie ultima ediție, în același timp este și emoționant. Veneam aici să urmăresc meciuri de la 10-11 ani. Am urmărit meciuri în Cupa Davis, în Fed Cup, este practic templul tenisului românesc, este păcat să nu mai avem acest turneu de acest nivel. Avem alte turnee mai mici, dar e păcat să pierdem contactul cu un așa eveniment, ar fi rău pentru tenisul românesc, pentru sportul românesc, pentru viața socială din București, pentru că este un eveniment la care vine foarte multă lume să se bucure de atmosfera de acolo.

Sperăm totuși să nu fie ultima ediție, să fie doar o pauză pe care o va lua turneul până se va rezolva această problemă cu terenul central. Sperăm ca acest turneu să se întoarcă în București peste un an, doi, trei, când se va putea. Problemele pot fi rezolvate, trebuie voință. Pentru noi, mai mult decât turneele din București sunt cele de Grand Slam. Noi ne-am dorit întotdeauna să câștigăm aici, acum îmi doresc și mai mult, a afirmat Horia Tecău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel