Data publicării:

Homeopatia-cea mai utilizată în tratarea problemelor alergice

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
homeopathypic
homeopathypic

Principalul motiv pentru care homeopatia este utilizată este faptul că nu are efecte secundare. Homeopatia este o metodă terapeutică ce utilizează substanţe naturale pentru ca sistemul imunitar să nu fie afectat de subtanţele chimice din majoritatea medicamentelor. Medicii tratează pacienţii cu preparate foarte diluate. Se utilizează pentru a trata bolile cronice cu scopul de a reduce cantitatea de medicamente de care are nevoie un pacient.

Autor: Anca Murgoci

Homeopatia stimulează tendinţa naturală a corpului de a se reface, cu ajutorul substanţelor de origine animală, vegetală sau minerală, fără elemente toxice.Chiar dacă homeopatia este pusă la îndoială de lumea ştiinţifică şi medicală,  terapia este din ce în ce mai utilizată pentru tratarea problemelor respiratorii, alergice, dermatologice sau virale.

De ce am alege homeopatia? Simplu, pentru faptul că nu are efecte secundare. Aceasta a fost explicaţia pe care au dat-o experţii la cel de-al 33-lea Congres National al Societăţii Spaniole de Medici de Îngrijire Primară. Cererea de medicamente homeopate a crescut datorită faptului că nu provoacă efecte secundare şi au rezultate eficiente.

Potrivit specialistului alergolog, Robert Pelt, de la Spitalul General Universitar Gregorio Maranon, homeopatia este utilzată, în mod cel mai frecvent, pentru rinoconjunctivitele alergice şi pentru boli dermatologice(eczeme, urticarie). Nu provoacă efecte secundare, cum ar fi retenţia urinară la pacienţii care suferă de prostată sau senzaţia de gură uscată. Aceste efecte ar putea proveni din utilizarea medicamentelor antihistaminice.

Potrivit http://www.20minutos.es/noticia/1209701/0/homeopatia/alergias/enfermedades-cronicas/,  mulţi medici consideră homeopatia o pseudoştiinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel