Casper Ruud - Novak Djokovic, scor final în finala Turneului Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Holger Rune
Holger Rune
Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 7-5, 6-3, duminică seara, în finala desfăşurată la Torino.

Djokovic a egalat astfel recordul deţinut de elveţianul Roger Federer la turneul care reuneşte cei mai buni jucători ai sezonului. Sârbul şi-a mai adjudecat trofeul în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

Djokovic (35 ani) încheie astfel în forţă un sezon agitat, cu două turnee de Mare Şlem ratate (Australian Open, US Open), ambele din cauza lipsei vaccinului anti-Covid-19, dar şi cu un titlu câştigat la Wimbledon.

Novak Djokovic, aflat pe locul 8 în clasamentul mondial, va urca luni pe locul 5 după acest succes. El este cel mai vârstnic jucător care a câştigat Turneul Campionilor, scrie Agerpres.

Ruud a pierdut a treia sa finală majoră din acest an, după ce anterior s-a înclinat la Roland Garros şi US Open. Totuşi, acesta rămâne cel mai bun sezon al carierei pentru jucătorul de 23 de ani, care a fost pe locul al doilea mondial după Flushing Meadows, iar luni va fi al treilea în lume.

Care sunt premiile de la Turneul Campionilor

ATP a anunțat un premiu record pentru câștigătorul Turneului Campionilor care nu va pierde niciun meci în cadrul competiției: 4,74 milioane de dolari.

Anul trecut, premiul pentru câștigătorul neînvins al Turneului Campionilor a fost de 2,316,000 de dolari.

Pentru participarea la Turneul Campionilor 2022, fiecare jucător are asigurat un cec de 320.000 de dolari, la care se adaugă 383.300 de dolari pentru fiecare partidă câştigată în faza grupelor.

Victoria în semifinale este premiată cu 1,07 milioane de dolari, iar triumful în finală cu 2,2 milioane. Jucătorul care câştigă cele trei partide din grupă va primi 1,149 milioane dolari.

În ce priveşte punctele ATP acordate, campionul neînvins poate obţine 1.500. Fiecare succes din grupă aduce unui jucător 200 de puncte. Calificarea în semifinale este răsplătită cu 400, iar cea în finală cu 500 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel