Hocheiştii români au cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Csoma Botond, UDMR: Nu a fost un mesaj de jignire la adresa românilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Tony Schnagl, de la Pexels
Fotografie creată de Tony Schnagl, de la Pexels
Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, le-a luat apărarea hocheiştilor români care au intonat imnul Ţinutului Secuiesc la meciul cu Ungaria. 

"La meciul de hochei dintre România și Ungaria trebuiau să fie intonate imnurile celor două state. Imnul Ungariei s-a intonat, imnul României nu s-a intonat. S-a intonat, în schimb, un imn al unui ținut inventat. Nu știu unde este domnul Novak, ministru al Sportului, care e deputat, domnul Tanczos Barna, care susține separatismul pe criterii etnice în România. Problema mea personală e legată de absența domnilor deputați din sală, pentru că avem mulți miniștri care sunt deputați și încurajează separatismul sau care doar declară în presă, cum l-am văzut pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu... (...) Noi aici, în Camera Deputaților, intomăm imnul României. Vi se pare o problemă gravă, domnule președinte?”, a spus în plenul Camerei Deputaților George Simion.

Președintele de ședință, Daniel Suciu, a răspuns sec: „Este”.

UDMR a sărit în apărarea hocheiştilor

"Știu că AUR-iștii au o agendă specială de a crea tensiuni între români și maghiari. Ați primit această comandă, poate, de la Moscova, dle Simion, că atât știți să faceți din păcate. Mințiți . S-a cântat și imnul României. Da, spontan, etnicii maghiari din echipa României au cântat și imnul secuiesc. Care e problema? Imnul secuiesc există de secole, cum există și Ținutul Secuiesc. Nu a fost un mesaj de jignire la adresa României sau la adresa românilor. Mai terminați cu prostiile astea, să creați tensiuni artificiale între români și maghiari. Aveți o agendă ascunsă? Să vă fie rușine”, a fost replica liderului deputaților UDRM, Csoma Botond.

CITEŞTE ŞI Hochei: Federația cere sancționarea jucătorilor României care au cântat imnul Ținutului Secuiesc

Vicepremierul Sorin Grindeanu, PSD, i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) să ia măsuri „urgente” după ce naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, a scris Grindeanu pe Facebook.

„Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, a continuat el, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI Scandal la naționala de hochei: Jucătorii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc, alături de unguri. Tanczos Barna s-ar fi așezat în galeria maghiarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel