Hitler, influențat de tatăl său. Scrisori descoperite într-o mansardă din Austria
Foto: Pixabay.com
O carte publicată recent arată că Hitler era foarte influenţat de tatăl său. Mai multe scrisori au fost descoperite într-o mansardă din Austria.

Scrisori ale tatălui lui Adolf Hitler, care au fost descoperite într-o mansardă din Austria, aruncă o nouă lumină asupra psihologiei dictatorului, susţine un istoric într-o carte publicată luni, relatează dpa, scrie Agerpres. La fel ca Adolf Hitler, Alois Hitler şi-a supraestimat capacităţile şi cunoştinţele autodidacte, potrivit savantului austriac Roman Sandgruber.

Istoricul a analizat 31 de scrisori necunoscute anterior pe care Alois Hitler i le trimisese unui bărbat care i-a vândut o fermă în satul austriac Hafeld. O descendentă a bărbatului l-a abordat pe Sandgruber cu cinci ani în urmă şi i-a spus despre scrisorile pe care le-a descoperit în mansarda casei ei.

Tatăl lui HitlerPaginile dactilografiate sugerează că tatăl lui Hitler, un oficial vamal, era un "ştie tot".

"Tatăl său a dorit întotdeauna să fie un proprietar erudit care se află deasupra tuturor celorlalţi", a declarat Sandgruber pentru dpa.

Tatăl şi fiul au dispreţuit autorităţile şi au împărtăşit sentimente anti-religioase, potrivit istoricului.

Cine a fost Adolf HitlerAdolf Hitler, care s-a născut în 1889 în landul Austria Superioară, a devenit lider al partidului nazist şi cancelar al Germaniei. El a declanşat al Doilea Război Mondial şi a provocat uciderea în masă a evreilor şi a altor grupuri persecutate.

În cartea sa în limba germană, care se traduce "Tatăl lui Hitler. Cum a Devenit Fiul un Dictator", Sandgruber susţine, de asemenea, că Hitler era deja antisemit din tinereţea petrecută în Austria Superioară, contestând ideea că el a început să urască evreii abia după ce s-a mutat la Viena.

Versiunea originală a unei biografii a prietenului adolescent al lui Hitler, August Kubizek, arăta că Hitler s-a alăturat unui club antisemit la doar două luni după sosirea sa în capitala Austriei, potrivit lui Sandgruber.

Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 22 feb, 23:37
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro