Hipotermia de apartament, simptome. Ciuhodaru: Mulți au fost descoperiți după zile întregi. Atenție la sedative!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hipotermia de apartament, simptome. Ciuhodaru- Mulți au fost descoperiți după zile întregi. Atenție la sedative. Sursa foto: facebook/Tudor Ciuhodaru
Hipotermia de apartament, simptome. Ciuhodaru- Mulți au fost descoperiți după zile întregi. Atenție la sedative. Sursa foto: facebook/Tudor Ciuhodaru
Hipotermia de apartament se poate instala rapid. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care sunt cele mai vulnerabile persoane, dar și semnele la care să fim atenți.

Hipotermia de apartament poate afecta pe oricine, dar mai expuși sunt vârstnicii. În aceste zile geroase, este necesar ca locuințele să fie încălzite în mod corespunzător. OMS recomandă anumite temperaturi, dar medicii susțin că fiecare persoană resimte în felul său confortul termic. 

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar de medicină de urgență, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt persoanele cele mai expuse.

”Cineva să îi ajute pe cei vârstnici să nu se supună la riscuri inutile. Hipotermia de apartament apare atunci când persoanele sunt imobilizate, iau anumite medicamente, sedative. A sta la o temperatură nu foarte scăzută poate să ducă la hipotermia de apartament. Din punctul meu de vedere, temperatura trebuie să fie una de confort pentru fiecare dintre noi. 

Atenție și la consumul de sedative. Ne referim la toate tipurile de sedative. Dacă vă pasă, dați un telefon vârstnicilor să vedeți dacă totul este în regulă. Mulți au medicație de acest gen. Asigurați-vă că totul este în regulă, asigurați-vă că au o sursă de căldură eficientă. 

Mulți au fost descoperiți în casă după zile întregi, căzuți, cu fracturi de șold, cu fracturi de bazin. Nu se puteau mobiliza. Din păcate, s-au înregistrat și cazuri letale”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, în exclusivitate pentru DC Medical. 

 Citește mai multe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel