Urmărește emisiunea live
Hipopotamii lui Pablo Escobar, recunoscuți ca persoane juridice în SUA: Îi va ajuta să nu moară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Hipopotamii lui Pablo Escobar, recunoscuți ca persoane juridice în SUA
Hipopotamii lui Pablo Escobar, recunoscuți ca persoane juridice în SUA
O instanță americană a recunoscut în premieră personalitatea juridică la animale. Este vorba despre urmașii hipopotamilor lui Pablo Escobar, care s-au înmulțit în Columbia de la moartea celebrului traficant de droguri în urmă cu 30 de ani.

Această recunoaștere a fost acordată ca parte a unei bătălii legale pentru a stopa sacrificarea lor, conform AFP.

Mișcare amplă pentru drepturile animalelor

Christopher Berry, avocatul ALDF, a subliniat importanța acestei hotărâri: 'În primul rând, îi va ajuta pe hipopotami să nu moară - aceasta este consecința ei imediată'.

'În sens mai larg, acesta este primul exemplu concret de instanță americană care permite animalelor să își exercite un drept legal în nume propriu. Alte cazuri își fac treptat drum în instanțele din Statele Unite', a spus Berry pentru AFP.

Asociația reprezintă de exemplu un cal pe nume Justice într-un caz de cruzime față de un animal. Nu este sigur că hotărârea hipopotamilor va influența aceste alte cazuri, „dar este cert că acest lucru este relevant și important în cadrul mai larg al discuției despre drepturile animalelor”, a mai spus avocatul Berry.

Militanții pentru conservarea mediului, îngrijorați de obiceiurile hipopotamilor

Amintim faptul că militanţi pentru conservarea mediului îngrijoraţi de obiceiurile de împerechere ale unui grup de hipopotami din Columbia care odinioară aparţineau baronului drogurilor Pablo Escobar au recomandat sacrificarea acestora la începutul anului 2021, informa DPA.

Escobar a introdus iniţial patru hipopotami africani în ţară în jurul reşedinţei sale Hacienda Napoles, însă în prezent numărul acestora este estimat a fi între 65 şi 80 de exemplare.

"Rezultatele noastre arată nevoia urgentă ca autorităţile columbiene să ia decizii importante de management pentru a limita populaţia şi răspândirea hipopotamilor", au scris cercetătorii luna aceasta în jurnalul de specialitate Biological Conservation.

Eutanasierea animalelor este singura modalitate de a ţine sub control această problemă, au adăugat ei, avertizând că hipopotamii distrug câmpurile, îi pun în pericol pe localnici şi perturbă ecosistemul. Hacienda Napoles a căzut în paragină după ce Escobar a fost ucis de forţele de securitate în 1993.

Hipopotamii s-au răspândit apoi în pădurile din jur şi s-au reprodus. Atacurile izolate asupra rezidenţilor locali au determinat castrarea sau sterilizarea animalelor pentru a controla numărul în creştere al acestora.

Biologul David Echeverry de la agenţia de mediu Cornare a declarat pentru CNN că, deşi eutanasierea hipopotamilor a fost întotdeauna considerată o opţiune, a fost dificil de luat în calcul aplicarea ei, nu în ultimul rând deoarece animalele au devenit o atracţie turistică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel