Hipnotistul Andrei Voicu avertizează: Riscăm încă o pandemie în România!
Devenit celebru pentru demonstrațiile de hipnoză de scenă (de la iUmor) cu vedete, Andrei Voicu este nu doar Vicepreședinte al Asociației Europene de Hipnoză, ci și un reputat specialist în hipnoză terapeutică.
Tocmai ședințele efectuate în cabinetul propriu l-au făcut să se alăture persoanelor publice care oferă servicii gratuite personalului din linia întâi în lupta cu COVID-19.
”În acest context tensionat generat de efectele pandemiei COVID-19 vreau să vin în ajutorul tuturor cadrelor medicale din linia I, specialiști și în primul rând oameni speciali, care au cea mai mare nevoie de atenție și mai ales de consiliere. Mai exact, doresc să ofer gratuit sesiuni de terapie prin hipnoză tuturor celor care salvează în aceste momente atât de multe vieți prețioase." spune hipnotistul în mesajul adresat cadrelor medicale.
Însă Andrei Voicu nu s-a oprit doar la a oferi ajutor persoanelor afectate cel mai mult de efectele pandemiei, ci a tras și un semnal de alarmă cu referire la urmările și impactul acesteia asupra psihicului românilor
Hipnotistul este de părere că riscăm și o pandemie de tulburări sau afecțiuni psihice și estimează o creștere cu peste 50% a anxietății față de 2019. "Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, tensionată, unică pentru unele generații si acum, mai mult ca oricând, este nevoie să fim alături unii de alții. Tulburarile pe fond anxios sau stresul prelungit duc la o întreagă serie de afecțiuni atât din spectrul psihologic, cât și fiziologic. Iar impactul pandemiei de COVID-19 asupra psihicului nu este luat în seamă suficient. In aceste condiții, riscăm și o pandemie de probleme de sănătate mintală. Oamenilor le este teamă.
Le este teamă de necunoscut, de incertitudine, de izolare, le este teamă pentru sănătatea lor și a celor dragi, iar cei mai mulți se tem de instabilitatea financiară. Până și bravura de tip -eu nu cred- sau adepții teoriilor conspiraționiste pot fi modalități de coping pe fond anxios. Trei din cinci persoane care îmi calcă pragul cabinetului de hipnoză vin cu tulburări anxioase. Dintre acestea, 4 din 10 au tulburări de somn și/sau atacuri de panică, iar 5,5 dezvoltă episoade depresive. Ceea ce este îngrijorător este faptul că cifrele arată o creștere de peste 50% pe aceste tulburări comparativ cu aceleași trimestre 2 și 3 ale anului trecut.
Pe lângă planuri de relansare a economiei și alte programe guvernamentale în contextul pandemiei covid-19, ar trebui luată în calcul și o strategie de sănătate mentală la nivel de țară. Ca și alți specialiști, și eu sunt de părere că orice dezastru la scară largă este însoțit de o creștere a numărului de tulburări sau probleme de sănătate mentală, de la cazuri de stres post-traumatic până la clasicele dependențe cu abuz de substanțe." a declarat Andrei Voicu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News