Hillary Clinton șochează Casa Albă: a dat de pământ cu Obama
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul secretar de stat Hillary Clinton a fost surprinzător de critică cu președintele Barack Obama într-un interviu pentru The Atlantic. Ea a declarat că ascensiunea jihadiștilor se datorează eșecului politicii externe a președintelui Obama în Siria și Irak.

Hillary Clinton, potențial candidat la prezidențialele din 2016, a criticat dur politica externă a președintelui Obama și sloganul său "Nu face lucruri stupide", sugerând că liderul american nu a fost destul de agresiv în a afirma rolul SUA în lume.

"Marile națiuni au nevoie de principii de organizare, iar 'nu face lucruri stupide' nu este un principiu organizațional", a spus Clinton, o frază de natură să ridice sprâncene la Casă Albă.

"Faptul că nu a ajutat la construirea unei armate credibile cu cei care s-au aflat la originea manifestaţiilor împotriva (preşedintelui Bashar) al-Assad - între ei se aflau islamişti, laici şi tot ceea ce se află între cele două (categorii) - a creat un gol pe care jihadiştii l-au umplut astăzi", a declarat Clinton.

Ofensiva lui Clinton este pusă de comentatorii americani pe seama unor calcule politice precise ale fostului secretar de stat. 

Washington Post, de exemplu, scrie că Hillary Clinton și-a permis criticile fără precedent deoarece nu se teme de competiția internă din Partidul Democrat pentru că, pur și simplu, aceasta nu există. 

Totodată, cotidianul american notează că Hillary Clinton,  a cărei candidatură la președinție este doar o formalitate, vrea ca oamenii să-și amintească faptul că ea nu a fost mereu de acord cu Obama, președintele american care în prezent e mai impopular ca niciodată.

Hillary Clinton, palmă usturătoare pentru UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel