Data publicării:

Hillary Clinton: Netanyahu "nu este un lider demn de încredere" și ar trebui să plece

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fosta candidată la președinție și prima doamnă, Hillary Clinton, spune că Netanyahu ar trebui să plece de la conducerea guvernului din Israel.

Acțiunile premierului israelian Benjamin Netanyahu sunt din ce în ce mai mult analizate, existând tot mai multe acuzații că acesta blochează în mod deliberat negocierile de pace din Gaza.

La presiunea asupra liderului se adaugă fostul secretar de stat american Hillary Clinton, care a declarat că acesta "ar trebui să plece" din cauza modului în care a gestionat războiul.

Clinton îl consideră pe Netanyahu vinovat pentru neglijențele care au dus la atacul Hamas din 7 octombrie

Fosta candidată la președinție și prima doamnă a declarat în cadrul emisiunii Alex Wagner Tonight de pe MSNBC că Netanyahu este vinovat pentru neglijențele care au dus la atacul Hamas din 7 octombrie.

"Netanyahu ar trebui să plece", a spus ea.

"El nu este un lider de încredere. Atacul a avut loc sub supravegherea lui. Trebuie să plece, iar dacă el este un obstacol în calea unei încetări a focului, dacă el este un obstacol în calea explorării a ceea ce trebuie făcut a doua zi, atunci trebuie să plece neapărat", a mai spus Clinton.

Peste 27.708 palestinieni au fost uciși și peste 67.000 au fost răniți în urma loviturilor israeliene, potrivit cifrelor oficiale ale ministerului sănătății din enclava Hamas, administrat de aceștia, de când grupul terorist a ucis aproximativ 1.140 de persoane la 7 octombrie, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel