Hilde Brandl, taxată de Claudia Țapardel: Lăsați-mă să termin! Nu ați înțeles ce spun!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Liberala Hilde Brandl și social-democrata Claudia Țapardel au avut un schimb de replici la Antena 3, după ce prima menționată a întrerupt-o pe europarlamentara PSD. 

Guvernul și BNR, discuție între vecini

Hilde Brandl susține că Guvernul dă dovadă de lipsă de responsabilitate: ”Este ca un om care are un anumit salariu și începe să cheltuie, neținând cont că mai trebuie să plătească și luna următoare o chirie, mâncarea și hainele lui. Apoi cere vecinului: Dar, te rog, vecinule, dă-mi! Vecinul: Dar de ce? Adică este exact această situație în care stăm uimiți în fața unui Guvern al cărui rol e să guverneze responsabil, dar Guvernul acesta, în aceste luni, a dat dovadă de o guvernare pe un ton care nu cred că este apreciat și cuvenit unui guvern”.

Guvernul și BNR, război ai declarațiilor

”Nu înseamnă că întotdeauna miniștrii pe care-i avem în funcție au și cel mai bun exercițiu al comunicării. Într-adevăr, am avut creșteri de salarii și avem și niște creșteri de prețuri. În România, am avut o rată a inflației negativă. Creșterile de salarii au generat și o creștere a puterii de cumpărare, care, evident, că generează și o creștere a prețurilor. A fost o majorare a accizei, dar taxele percepute de România în compoziția prețulului pentru carburanți sunt cele mai reduse din UE. (...) S-a vorbit de acest război între Guvern și BNR. Poate nu a fost folosit cel mai potrivit ton, poate, din punct de vedere al canalului de comunicare, nu e cel mai potrivit să trimitți astfel de mesaje prin intermediul presei. Firesc era ca BNR să dea explicații populației, să intre într-un dialog cu guvernul și să liniștim populația.” a spus europarlamentara PSD, Claudia Țapardel, la Antena 3, care a adăugat că ”este atributul Băncii Naționale a României de a reglementa piața financiar bancară din România”

Hilde Brandl și Claudia Țapardel, schimb de replici

”Normal că este datoria să reglementeze piața, dar este datoria Guvernului să dereglementeze piața. BNR nu a dereglementat piața, ci statul cere sistemului bancar niște lichidități de care nu dispune” a intervenit Brandl. 

”Doamna Brandl, lăsați-mă să termin pentru că nu ați înțeles ceea ce spun” i-a spus Țapardel. ”Statul cere niște lichidități de care nu dispune”, a continuat Brandl. ”Doamna Brandl, vreți să mă lăsați să termin ce am de spus?” a întrebat, din nou, europarlamentara PSD. Hilde Brandl a continuat: ”Eu totuși cred că...”. ”Vă rog, spuneți dvs!” i-a replicat Țapardel. ”... niște argumente care nu sunt susținute” a continuat liberala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel