Hilde Brandl - Ciuvică, replici. Gâdea, întrebare controversată în plin scandal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hilde Brandl - Mugur Ciuvică la Antena 3
Hilde Brandl - Mugur Ciuvică la Antena 3
Hilde Brandl (PNL) a avut un schimb de replici cu Mugur Ciuvică, dar și cu Mihai Gâdea la Sinteza zilei.

Dialogul a avut loc în contextul în care Viorica Dăncilă a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim. Mihai Gâdea a întrebat-o pe Hilde Brandl în ce calitate vorbește - de cetățean german sau român.

Iată replicile dintre Hilde Brandl, Mugur Ciuvică și Mihai Gâdea:

Hilde Brandl: Este o acțiune clasică de cum Guvernul Dăncilă - Dragnea se aruncă cu capul înainte ca proștii. De ce? Pentru că nu există niciun aviz tehnic al Ministerului Afacerilor Externe. Nu este la latitudinea premierului să mute o ambasadă, acest lucru stă în decizia președintelui României. Am reușit, ani întregi, să fim buni mediatori în regiune într-un conflict care este foarte sensibil. Mediator am reușit să fim, iar acum am ieșit într-o formă care stârnește un conflict. Eu susțin parteneriatul transatlantic cu SUA, dar suntem europeni. Este o decizie proastă.


Mugur Ciuvică: Cred că doamna Brandl chiar e un fel de purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis. Am scris acum câteva zile pe Facebook: ”Ambasadorul american la Berlin și-a permis să critice guvernul german pe motiv că nu alocă suficienți bani pentru cheltuieli militare. Ca urmare, politicienii germani, de la putere și din opoziție, cer acum „expulzarea imediată a diplomatului", îl acuză că acționează ca „un înalt comisar al unei puteri de ocupație", îl taxează public drept un „ratat diplomatic"". În acest context, intervenția doamnei Brandl mi s-a părut conformă.

VEZI ȘI: Mutare Ambasadă. Hilde Brandl (PNL), amenințare pentru Dăncilă: "E cazul să-i facem asta!" Răspuns pentru Badea

Hilde Brandl: Vă dați seama de absurditatea afirmațiilor pe care le faceți?

Mihai Gâdea: O secundă - doamna Brandl, dumneavoastră mai sunteți cetățean german?

Hilde Brandl: Da. De ce?

Mihai Gâdea: În ce calitate vorbiți în această seară? În calitate de cetățean român sau german?

Hilde Brandl: Am dublă cetățenie - română și germană. Am trăit mai bine de 25 ani în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel