Hidroelectrica, reacție după ce Tribunalul București a anulat procedura de selecție pentru 5 șefi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Hidroelectrica
Sursă foto: Facebook Hidroelectrica
Hidroelectrica a reacționat, vineri, în urma anulării de către Tribunalul București a procedurii de selecția, în 2019, a cinci membri ai Directoratului societății.

Tribunalul București a anulat procedura de recrutare și selecție din 2019 pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societății, iar Hidrolectrica reacționează, vineri seara, spunând, într-un comunicat că decizia este una „fără precedent în jurisprudența românească”.

Hidroelectrica anunță că a luat act de decizia exprimată pe fond de Tribunalul București, în data de 12 aprilie, cu privire la anularea procedurii de recrutare și selecție pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai Directoratului societății, acțiune derulată pe parcursul anului 2019.

„Hotărârea – fără precedent în jurisprudența româneasă, nu este executorie și nu produce efecte imediate”, spun cei de la Hidroelectrica.

Societatea anunță că urmează să facă toate demersurile legale și procedurale necesare pentru a demonstra validitatea procedurii de selecție, despre care spune că s-a derulat în conformitate cu toate rigorile stipulate în OUG 109 și speră să obțină o decizie favorabilă.

„Directoratul societății își respectă în continuare angajamentele și sarcinile încredințate la preluarea mandatului și își exprimă încrederea că situația neobișnuită va fi clarificată de instanțele superioare. Reamintim că Hidroelectrica este una dintre cele mai performante companii aflate în portofoliul statului român, rezultatele economice excepționale ale ultimilor ani, diversificare portofoliului și deschiderea unor noi linii de business confirmând faptul că societatea a fost și este condusă cu onestitate și profesionalism, în spiritul tuturor principiilor guvernanței corporative”, mai psun cei de la Hidroelectrica în comunicatul citat.

Hidroelectrica, principalulfurnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național

Hidroelectrica menționează că din dorința de a respecta independența actului de justiție, nu dorește să facă alte comentarii care ar putea să influențeze procedura juridică aflată în curs.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Directoratul Hidroelectrica este format din Bogdan Nicolae Badea - președinte, Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pataliu, Radi Cristian Pop și Cristian Vlădoianu - membri, toți cu o durata a mandatului de 4 ani, incepand cu data de 10.06.2019, potrivit site-ului oficial al societății, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel